salade kerkenaise
gedroogde tomaatjes
tomatenpuree
komijn
peper en zout
olijfolie
Voorbereiding. Ontvel een vijftal smaakvolle tomaten, vooral
geen waterzakjes. Hang ze 20 seconden in kokend water en
koel ze onmiddellijk af onder de kraan. Snijd het vel in en
verwijder het. Snijd ze in vier en verwijder de pitjes. Hak de
tomaten in stukjes in de cutter, maar het mag geen moes
worden. Hak een bussel peterselieblaadjes in de cutter fijn.
Pers een vijftal teentjes knoflook en fruit ze in een bodempje
olijfolie in een pannetje. Laat afkoelen. Snijd een paar half
gedroogde kerstomaatjes fijn. Snipper wat muntblaadjes.
Bereiding. Meng de tomatenblokjes en het afgekoelde
gefruite knoflook met de olijfolie, de gehakte peterselie, de fijn
gesneden gedroogde tomaatjes, een paar eetlepels
tomatenpuree en gesnipperde munt. Breng op smaak met een
mespunt komijnpoeder, peper en zout. Zet de bereiding koud
weg tot gebruik.
Dien op als dipsausje met geroosterd stokbrood of als koud
bijgerecht bij gegrilde vis.
ingrediënten - info
verse tomaten
knoflook
peterselie
verse munt
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.