De ragù bolognese. Hak wortel, selder, ui,
rode puntpaprika en knoflookteentjes in zeer
fijne brunoise. Stoof ze aan in een paar
eetlepels olijfolie. Kruid met gedroogde tijm,
oregano, basilicum, peterselie, een peper en
zout.
Voeg tomatenpuree en tomatenblokjes uit blik
toe en meng goed. Bevochtig met een glas
rode wijn en een flinke scheut rode balsamico.
Laat sudderen op laag vuur. Bak het
rundsgehakt rul in een scheutje olijfolie. Bak
spekjes krokant in een droge pan. Meng het
vlees met de groentebereiding. Roer er naar
smaak geraspte Parmezaan door. Laat nog een
half uurtje sudderen op laag vuur.
Maak de paprika’s leeg en schil ze met een
dunschiller zover als mogelijk. Snijd een schijfje
weg aan de onderkant, zodat je de paprika
rechtop kan zetten. Let er evenwel op om er
geen gat in te snijden.
.
paprika met
ragu bolognese
en groenterijst
Vul de paprika’s met ragù en zet ze in
individuele aardewerken potjes. Dek af met
een laagje geraspte Gruyère en zet ze 25
minuten in een voorverwarmde oven op
185°C.
De begeleiding. Maak bloemkoolrijst en doe
hetzelfde met broccoli. Meng beiden. Plet
knoflook, snipper een sjalotje en roerbak
beiden nu samen met de groenterijst tot
beetgaar in een lepeltje olijfolie. Kruid met
peper, zout en gedroogde peterselie.
Ontvel tomaten, haal ze leeg en snijd ze in
fijne blokjes. Snijd lente-uitjes in ringetjes.
Meng beiden met de groenterijst.
Halveer kleine trostomaatjes en warm ze op in
een droge pan.
Haal de ovenschotels met de paprika uit de
oven. Schep er de groenterijst omheen. Leg er
een paar warme tomaatjes bij. Werk af met
een paar mooie blaadjes oregano.
rode wijn
rode balsamico
rundergehakt
spekjes
Parmezaan
ronde paprika’s
gruyère
bloemkool
broccoli
sjalot
verse tomaten
lente-ui
trostomaatjes
verse oregano
wortel
selder
ui
rode puntpaprika
knoflook
olijfolie
tijm
oregano
basilicum
peterselie
peper & zout
tomatenpuree
tomatenblokjes uit
blik
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: