ingrediënten - info
wortel
selder
ui
rode puntpaprika
knoflook
olijfolie
tijm
oregano
basilicum
peterselie
peper & zout
tomatenpuree
tomatenblokjes uit blik
De ragù bolognese. Hak wortel, selder, ui, rode puntpaprika
en knoflookteentjes in zeer fijne brunoise. Stoof ze aan in een
paar eetlepels olijfolie. Kruid met gedroogde tijm, oregano,
basilicum, peterselie, een peper en zout.
Voeg tomatenpuree en tomatenblokjes uit blik toe en meng
goed. Bevochtig met een glas rode wijn en een flinke scheut
rode balsamico. Laat sudderen op laag vuur. Bak het
rundsgehakt rul in een scheutje olijfolie. Bak spekjes krokant in
een droge pan. Meng het vlees met de groentebereiding. Roer
er naar smaak geraspte Parmezaan door. Laat nog een half
uurtje sudderen op laag vuur.
Maak de paprika’s leeg en schil ze met een dunschiller zover
als mogelijk. Snijd een schijfje weg aan de onderkant, zodat je
de paprika rechtop kan zetten. Let er evenwel op om er geen
gat in te snijden.
rode wijn
rode balsamico
rundergehakt
spekjes
Parmezaan
ronde paprika’s
Gruyère
bloemkool
broccoli
sjalot
verse tomaten
lente-ui
trostomaatjes
verse oregano
paprika met ragu bolognese en groenterijst
Vul de paprika’s met ragù en zet ze in individuele aardewerken
potjes. Dek af met een laagje geraspte Gruyère en zet ze 25
minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
De begeleiding. Maak bloemkoolrijst en doe hetzelfde met
broccoli. Meng beiden. Plet knoflook, snipper een sjalotje en
roerbak beiden nu samen met de groenterijst tot beetgaar in
een lepeltje olijfolie. Kruid met peper, zout en gedroogde
peterselie.
Ontvel tomaten, haal ze leeg en snijd ze in fijne blokjes. Snijd
lente-uitjes in ringetjes. Meng beiden met de groenterijst.
Halveer kleine trostomaatjes en warm ze op in een droge pan.
Haal de ovenschotels met de paprika uit de oven. Schep er de
groenterijst omheen. Leg er een paar warme tomaatjes bij.
Werk af met een paar mooie blaadjes oregano.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.