bloemkoolrijst 200 g 00-bloem2 el olijfoliezout18 g verse gist100 g water           
Haal het groen van de bloemkool, snijd de harde witte kern eruit en verdeel de rest in grote brokken. Doe dit met kleine hoeveelheden in de cutter en maak er grof gehakte bloemkoolrijst van. Doe een bodempje wokolie met sesamolie in een braadpan en fruit daarin een paar teentjes geperst knoflook. Roerbak de bloemkoolrijst een tiental minuutjes tot die beetgaar is. Overgiet met een streepje sojasaus, roer goed om en laat nog een minuutje bakken. Dan is de bloemkoolrijst klaar voor gebruik. Voor andere toepassingen dan bij Oosterse gerechten, bak je de rauwe bloemkoolrijst gewoon in wat boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

bloemkoolrijst

sesamolie sojasaus knoflook peper en zout
bloemkool wokolie
Creatief Koken de              passie kookvurige print

bloemkoolrijst

Haal het groen van de bloemkool, snijd de harde witte kern eruit en verdeel de rest in grote brokken. Doe dit met kleine hoeveelheden in de cutter en maak er grof gehakte bloemkoolrijst van. Doe een bodempje wokolie met sesamolie in een braadpan en fruit daarin een paar teentjes geperst knoflook. Roerbak de bloemkoolrijst een tiental minuutjes tot die beetgaar is. Overgiet met een streepje sojasaus, roer goed om en laat nog een minuutje bakken. Dan is de bloemkoolrijst klaar voor gebruik. Voor andere toepassingen dan bij Oosterse gerechten, bak je de rauwe bloemkoolrijst gewoon in wat boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
sesamolie sojasaus knoflook peper en zout
bloemkool wokolie
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: bloemkool  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige