bloemkoolrijst
Haal het groen van de bloemkool, snijd de
harde witte kern eruit en verdeel de rest in
grote brokken.
Doe dit met kleine hoeveelheden in de cutter
en maak er grof gehakte bloemkoolrijst van.
Doe een bodempje wokolie met sesamolie in
een braadpan en fruit daarin een paar teentjes
geperst knoflook. Roerbak de bloemkoolrijst
een tiental minuutjes tot die beetgaar is.
Overgiet met een streepje sojasaus, roer goed
om en laat nog een minuutje bakken. Dan is de
bloemkoolrijst klaar voor gebruik.
Voor andere toepassingen dan bij Oosterse
gerechten, bak je de rauwe bloemkoolrijst
gewoon in wat boter en kruid met peper, zout
en nootmuskaat.
sesamolie
sojasaus
knoflook
peper en zout
bloemkool
wokolie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad: