ananasburger met Jack Daniel’s saus
rundergehakt peper & zout tijm zoete paprikapoeder cheddar harde geitenkaas broodjes mosterd honing frietaardappelen kerstomaatjes eieren ijsbergsla zoete maïs komkommer
ingrediënten - info sjalotje knoflook olijfolie Griekse yoghurt zoete chilisaus ketchup mierikswortelcrème JD barbecuesaus verse ananas mango uien rode balsamico Parmaham
Leg daarop een schijf ananas. En verder naar boven toe: een hamburger uit de ovenschotel, een plakje Parmaham, een flinke schep gekarameliseerde ui, een schijfje mango en sluit af met het bovendeel van het broodje en fixeer met een barbecuespiesje. Hou de burgers warm in een oven op 85°C en begin aan de bordvulling. Maak strofrietjes. Snijd frietpatatjes op luciferdikke frietjes. Doe dat met een mandoline, want met de hand duurt het een eeuwigheid. Droog de minifrietjes en hang ze 2 minuutjes in de frituurpan op 150°C. Laat afkoelen en bak een tweede keer op 175°C tot goudbruin. Bak kerstomaatjes in een pannetje en zet de andere ingrediënten klaar. Op het bord. Een warm gehouden burger en dan naar eigen inspiratie de andere ingrediënten: ijsbergsla, een hard gekookt eitje, de warme kerstomaatjes, uitgelekte zoete maïs, komkommerschijfjes, de strofrietjes en een potje saus. Die kan koud geserveerd worden, maar opgewarmd is ook OK.
Begin met de saus. Snipper een sjalotje en plet een tweetal knoflookteentjes. Stoof ze in een scheutje olijfolie en laat afkoelen. Meng met Griekse yoghurt. Voeg dan naar eigen smaak de andere ingrediënten toe: zoete chilisaus, ketchup, mierikswortelcrème en barbecuesaus van Jack Daniels of een soortgelijk product op basis van whisky. De ananas. Schil en snijd een verse ananas in dunne schijven. Leg ze in een hete grillpan en bak ze aan beide kanten tot een grillpatroon zichtbaar is. Snijd een geschilde mango in dunne plakjes. Laat een op ringen gesneden ui karameliseren in een scheutje olijfolie. Meng op het einde met een paar lepels rode balsamico. Droog sneetjes Parmaham tussen velletjes bakpapier en onder gewicht 1 minuut in een microgolfoven op hoogste vermogen. Maak de burgers. Kruid zuiver rundergehakt met peper, zout, tijm en zoete paprikapoeder. Neem een portie gehakt in de hand en duw er een put in. Vul met geraspte cheddar en plooi het vlees erover, zodat de kaas in het centrum van de vleesbal zit. Druk plat tot de klassieke hamburgervorm. Bak de burgers in de pan tot ze goed gaar zijn. Leg ze dan in een ovenschotel. Bedek ruim met geraspte harde geitenkaas en zet onder de grill tot de kaas smelt en kleurt. Snijd hamburger-broodjes middendoor en grill ze op de broodtoaster. Maak een sausje van mosterd met honing en borstel de bodem van de broodjes ermee in.

ananasburger met Jack Daniels saus

ingrediënten voor de saus
de              passie Creatief Koken kookvurige

ananasburger met

Jack Daniels saus

rundergehakt peper & zout tijm zoete paprikapoeder cheddar harde geitenkaas broodjes mosterd honing frietaardappelen kerstomaatjes eieren ijsbergsla zoete maïs komkommer
ingrediënten - info sjalotje knoflook olijfolie Griekse yoghurt zoete chilisaus ketchup mierikswortelcrème JD barbecuesaus verse ananas mango uien rode balsamico Parmaham
Leg daarop een schijf ananas. En verder naar boven toe: een hamburger uit de ovenschotel, een plakje Parmaham, een flinke schep gekarameliseerde ui, een schijfje mango en sluit af met het bovendeel van het broodje en fixeer met een barbecuespiesje. Hou de burgers warm in een oven op 85°C en begin aan de bordvulling. Maak strofrietjes. Snijd frietpatatjes op luciferdikke frietjes. Doe dat met een mandoline, want met de hand duurt het een eeuwigheid. Droog de minifrietjes en hang ze 2 minuutjes in de frituurpan op 150°C. Laat afkoelen en bak een tweede keer op 175°C tot goudbruin. Bak kerstomaatjes in een pannetje en zet de andere ingrediënten klaar. Op het bord. Een warm gehouden burger en dan naar eigen inspiratie de andere ingrediënten: ijsbergsla, een hard gekookt eitje, de warme kerstomaatjes, uitgelekte zoete maïs, komkommerschijfjes, de strofrietjes en een potje saus. Die kan koud geserveerd worden, maar opgewarmd is ook OK.
Begin met de saus. Snipper een sjalotje en plet een tweetal knoflookteentjes. Stoof ze in een scheutje olijfolie en laat afkoelen. Meng met Griekse yoghurt. Voeg dan naar eigen smaak de andere ingrediënten toe: zoete chilisaus, ketchup, mierikswortelcrème en barbecuesaus van Jack Daniels of een soortgelijk product op basis van whisky. De ananas. Schil en snijd een verse ananas in dunne schijven. Leg ze in een hete grillpan en bak ze aan beide kanten tot een grillpatroon zichtbaar is. Snijd een geschilde mango in dunne plakjes. Laat een op ringen gesneden ui karameliseren in een scheutje olijfolie. Meng op het einde met een paar lepels rode balsamico. Droog sneetjes Parmaham tussen velletjes bakpapier en onder gewicht 1 minuut in een microgolfoven op hoogste vermogen. Maak de burgers. Kruid zuiver rundergehakt met peper, zout, tijm en zoete paprikapoeder. Neem een portie gehakt in de hand en duw er een put in. Vul met geraspte cheddar en plooi het vlees erover, zodat de kaas in het centrum van de vleesbal zit. Druk plat tot de klassieke hamburgervorm. Bak de burgers in de pan tot ze goed gaar zijn. Leg ze dan in een ovenschotel. Bedek ruim met geraspte harde geitenkaas en zet onder de grill tot de kaas smelt en kleurt. Snijd hamburger-broodjes middendoor en grill ze op de broodtoaster. Maak een sausje van mosterd met honing en borstel de bodem van de broodjes ermee in.
ingrediënten voor de saus Bereiding Ingrediënten
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige