Schil en snijd de groenten: de zoete
aardappel, rode ui en knoflookteentjes in
brunoise en de schorseneren, rammenas en
pastinaak in grote dobbelstenen. Halveer de
gekuiste spruitjes. Haal de nerven uit een paar
mooie bladeren van een groene kool en snijd
die in reepjes.
Stoom de spruitjes, groene kool, pastinaak en
rammenas gaar. Stoof de ui, zoete aardappel
en het knoflook in een pan met een klontje
boter. Kruid met peper, zout, tijm en
nootmuskaat.
.
quiche
zonder korst met
wintergroenten
Voeg beide bereidingen samen, roer om en
laat nog even staan op een laag vuur.
Snijd een dikke plak beenham in blokjes van
een halve centimeter. Doe hetzelfde met een
stuk Corsendonk kaas. Klop 6 eieren los met
een halve liter culinaire room. Besproei een
diepe ovenschotel met olijfolie.
Doe de groentebereiding in de ovenschotel en
meng met de beenham en kaas. Roer goed
om en overgiet met de eieren met room. Strijk
het oppervlak glad.
Dit gerecht heeft alle kenmerken van een
gewone quiche, maar dan zonder
kruimeldeeg. Dat heeft het voordeel dat het
een stuk minder koolhydraten bevat. Als je
bovendien de beenham weglaat, dan heb
je een vegetarische maaltijd.
Zet de schotel 40 minuten in een
voorverwarmde oven op 185°C. laat afkoelen
tot lauw voor het opdienen.
groene kool
Corsendonk kaas
ovengebakken
beenham
6 eieren
0,5 L culinaire room
tijm
peper & zout
nootmuskaat
schorseneren
rammenas
pastinaak
spruitjes
rode ui
zoete aardappel
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: