ingrediënten - info
schorseneren
rammenas
pastinaak
spruitjes
rode ui
zoete aardappel
knoflook
Schil en snijd de groenten: de zoete aardappel, rode ui en
knoflookteentjes in brunoise en de schorseneren, rammenas
en pastinaak in grote dobbelstenen. Halveer de gekuiste
spruitjes. Haal de nerven uit een paar mooie bladeren van een
groene kool en snijd die in reepjes.
Stoom de spruitjes, groene kool, pastinaak en rammenas gaar.
Stoof de ui, zoete aardappel en het knoflook in een pan met
een klontje boter. Kruid met peper, zout, tijm en nootmuskaat.
.
groene kool
Corsendonk kaas
ovengebakken beenham
6 eieren
0,5 L culinaire room
tijm
peper & zout
nootmuskaat
Voeg beide bereidingen samen, roer om en laat nog even
staan op een laag vuur.
Snijd een dikke plak beenham in blokjes van een halve
centimeter. Doe hetzelfde met een stuk Corsendonk kaas.
Klop 6 eieren los met een halve liter culinaire room. Besproei
een diepe ovenschotel met olijfolie.
Doe de groentebereiding in de ovenschotel en meng met de
beenham en kaas. Roer goed om en overgiet met de eieren
met room. Strijk het oppervlak glad.
Dit gerecht heeft alle kenmerken van een gewone quiche,
maar dan zonder kruimeldeeg. Dat heeft het voordeel dat
het een stuk minder koolhydraten bevat. Als je bovendien
de beenham weglaat, dan heb je een vegetarische
maaltijd.
quiche zonder korst met wintergroenten
Zet de schotel 40 minuten in een voorverwarmde oven op
185°C. laat afkoelen tot lauw voor het opdienen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.