quiche zonder korst met wintergroenten
Schil en snijd de groenten: de zoete aardappel, rode ui en knoflookteentjes in brunoise en de schorseneren, rammenas en pastinaak in grote dobbelstenen. Halveer de gekuiste spruitjes. Haal de nerven uit een paar mooie bladeren van een groene kool en snijd die in reepjes. Stoom de spruitjes, groene kool, pastinaak en rammenas gaar. Stoof de ui, zoete aardappel en het knoflook in een pan met een klontje boter. Kruid met peper, zout, tijm en nootmuskaat. .
groene kool Corsendonk kaas ovengebakken beenham 6 eieren 0,5 L culinaire room tijm peper & zout nootmuskaat
Voeg beide bereidingen samen, roer om en laat nog even staan op een laag vuur. Snijd een dikke plak beenham in blokjes van een halve centimeter. Doe hetzelfde met een stuk Corsendonk kaas. Klop 6 eieren los met een halve liter culinaire room. Besproei een diepe ovenschotel met olijfolie. Doe de groentebereiding in de ovenschotel en meng met de beenham en kaas. Roer goed om en overgiet met de eieren met room. Strijk het oppervlak glad.
Dit gerecht heeft alle kenmerken van een gewone quiche, maar dan zonder kruimeldeeg. Dat heeft het voordeel dat het een stuk minder koolhydraten bevat. Als je bovendien de beenham weglaat, dan heb je een vegetarische maaltijd.

quiche zonder korst met wintergroenten

Zet de schotel 40 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. laat afkoelen tot lauw voor het opdienen.
schorseneren rammenas pastinaak spruitjes rode ui zoete aardappel knoflook
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Schil en snijd de groenten: de zoete aardappel, rode ui en knoflookteentjes in brunoise en de schorseneren, rammenas en pastinaak in grote dobbelstenen. Halveer de gekuiste spruitjes. Haal de nerven uit een paar mooie bladeren van een groene kool en snijd die in reepjes. Stoom de spruitjes, groene kool, pastinaak en rammenas gaar. Stoof de ui, zoete aardappel en het knoflook in een pan met een klontje boter. Kruid met peper, zout, tijm en nootmuskaat. .

quiche

zonder korst met

wintergroenten

Voeg beide bereidingen samen, roer om en laat nog even staan op een laag vuur. Snijd een dikke plak beenham in blokjes van een halve centimeter. Doe hetzelfde met een stuk Corsendonk kaas. Klop 6 eieren los met een halve liter culinaire room. Besproei een diepe ovenschotel met olijfolie. Doe de groentebereiding in de ovenschotel en meng met de beenham en kaas. Roer goed om en overgiet met de eieren met room. Strijk het oppervlak glad.
Dit gerecht heeft alle kenmerken van een gewone quiche, maar dan zonder kruimeldeeg. Dat heeft het voordeel dat het een stuk minder koolhydraten bevat. Als je bovendien de beenham weglaat, dan heb je een vegetarische maaltijd.
Zet de schotel 40 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. laat afkoelen tot lauw voor het opdienen.
groene kool Corsendonk kaas ovengebakken beenham 6 eieren 0,5 L culinaire room tijm peper & zout nootmuskaat
schorseneren rammenas pastinaak spruitjes rode ui zoete aardappel knoflook
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 schorseneren 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 ramenas pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige