schorseneren rammenas pastinaak spruitjes rode ui zoete aardappel knoflook
Schil en snijd de groenten: de zoete aardappel, rode ui en knoflookteentjes in brunoise en de schorseneren, rammenas en pastinaak in grote dobbelstenen. Halveer de gekuiste spruitjes. Haal de nerven uit een paar mooie bladeren van een groene kool en snijd die in reepjes. Stoom de spruitjes, groene kool, pastinaak en rammenas gaar. Stoof de ui, zoete aardappel en het knoflook in een pan met een klontje boter. Kruid met peper, zout, tijm en nootmuskaat. .
groene kool Corsendonk kaas ovengebakken beenham 6 eieren 0,5 L culinaire room tijm peper & zout nootmuskaat
Voeg beide bereidingen samen, roer om en laat nog even staan op een laag vuur. Snijd een dikke plak beenham in blokjes van een halve centimeter. Doe hetzelfde met een stuk Corsendonk kaas. Klop 6 eieren los met een halve liter culinaire room. Besproei een diepe ovenschotel met olijfolie. Doe de groentebereiding in de ovenschotel en meng met de beenham en kaas. Roer goed om en overgiet met de eieren met room. Strijk het oppervlak glad.
Dit gerecht heeft alle kenmerken van een gewone quiche, maar dan zonder kruimeldeeg. Dat heeft het voordeel dat het een stuk minder koolhydraten bevat. Als je bovendien de beenham weglaat, dan heb je een vegetarische maaltijd.

quiche zonder korst met wintergroenten

Zet de schotel 40 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. laat afkoelen tot lauw voor het opdienen.

eigentijds koken

de              passie Creatief Koken kookvurige
Schil en snijd de groenten: de zoete aardappel, rode ui en knoflookteentjes in brunoise en de schorseneren, rammenas en pastinaak in grote dobbelstenen. Halveer de gekuiste spruitjes. Haal de nerven uit een paar mooie bladeren van een groene kool en snijd die in reepjes. Stoom de spruitjes, groene kool, pastinaak en rammenas gaar. Stoof de ui, zoete aardappel en het knoflook in een pan met een klontje boter. Kruid met peper, zout, tijm en nootmuskaat. .

quiche

zonder korst met

wintergroenten

Voeg beide bereidingen samen, roer om en laat nog even staan op een laag vuur. Snijd een dikke plak beenham in blokjes van een halve centimeter. Doe hetzelfde met een stuk Corsendonk kaas. Klop 6 eieren los met een halve liter culinaire room. Besproei een diepe ovenschotel met olijfolie. Doe de groentebereiding in de ovenschotel en meng met de beenham en kaas. Roer goed om en overgiet met de eieren met room. Strijk het oppervlak glad.
Dit gerecht heeft alle kenmerken van een gewone quiche, maar dan zonder kruimeldeeg. Dat heeft het voordeel dat het een stuk minder koolhydraten bevat. Als je bovendien de beenham weglaat, dan heb je een vegetarische maaltijd.
Zet de schotel 40 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. laat afkoelen tot lauw voor het opdienen.

eigentijds koken

Bereiding Ingrediënten
schorseneren rammenas pastinaak spruitjes rode ui zoete aardappel knoflook
groene kool Corsendonk kaas ovengebakken beenham 6 eieren 0,5 L culinaire room tijm peper & zout nootmuskaat
de              passie Creatief Koken kookvurige privacy beleid