oma’s ovenschotel
ingrediënten - info wortelen olijfolie rozemarijn tijn oregano peper ui groentefond
Dit ovenschoteltje zonder pretentie, is een improvisatie van het moment, op basis van wat de koelkast te bieden had. Het bestaat uit vijf lagen. Het werd opgediend in een antiek exemplaar van een ovenschotel, gekregen van grootmoeder. Vandaar oma’s ovenschotel als benaming van dit gerecht. Oké, toegegeven, het kon origineler.

oma’s ovenschotel

rundergehakt knoflook zongedroogde kerstomaatjes tomatenpuree bloemkool boter bloem melk Gruyère
Laag vier is gestoomde bloemkool, op schijfjes gesneden na het stomen. Dit alles wordt afgedekt met een bechamel en daarop geraspte Gruyère. Zet de ovenschotel, ongeveer 35 minuten in een hete oven op 185°C, waarvan de laatste paar minuten onder de grill om de kaas te laten gratineren.
De eerste laag: worteltjes, in brunoise gesneden en gestoomd. Daarna gebakken in wat olijfolie met rozemarijn, tijm en oregano. Gekruid met peper. De tweede laag bestaat uit fijn gesnipperde ui, gestoofd met een paar eetlepers ingekookte groentefond. Laag drie is rul gebakken rundergehakt met geplet knoflook, zongedroogde kerstomaatjes op olie en tomatenpuree.
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

oma’s ovenschotel

Dit ovenschoteltje zonder pretentie, is een improvisatie van het moment, op basis van wat de koelkast te bieden had. Het bestaat uit vijf lagen. Het werd opgediend in een antiek exemplaar van een ovenschotel, gekregen van grootmoeder. Vandaar oma’s ovenschotel als benaming van dit gerecht. Oké, toegegeven, het kon origineler.
De eerste laag: worteltjes, in brunoise gesneden en gestoomd. Daarna gebakken in wat olijfolie met rozemarijn, tijm en oregano. Gekruid met peper. De tweede laag bestaat uit fijn gesnipperde ui, gestoofd met een paar eetlepers ingekookte groentefond. Laag drie is rul gebakken rundergehakt met geplet knoflook, zongedroogde kerstomaatjes op olie en tomatenpuree.
Laag vier is gestoomde bloemkool, op schijfjes gesneden na het stomen. Dit alles wordt afgedekt met een bechamel en daarop geraspte Gruyère. Zet de ovenschotel, ongeveer 35 minuten in een hete oven op 185°C, waarvan de laatste paar minuten onder de grill om de kaas te laten gratineren.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info wortelen olijfolie rozemarijn tijn oregano peper ui groentefond
rundergehakt knoflook zongedroogde kerstomaatjes tomatenpuree bloemkool boter bloem melk Gruyère
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
privacy beleid