tournedos
paprikaroomsaus
Het is vooral de saus die de focus heeft in
dit gerecht. Die kan je combineren met tal
van andere vleessoorten.
Ook een vegetarische toepassing is
mogelijk, bijvoorbeeld als vulling van een
‘videeke’, zoals wij in ‘t Vlaams zeggen.
Koninginnenhapje dus.
Misschien nog een tip: ik schil de
paprika’s met een dunschiller. Dat maakt
deze groente beter verteerbaar voor wie er
soms last van heeft.
De saus: snijd champignons, sjalotjes,
knoflookteentjes en paprika’s in drie kleuren in
brunoise. Laat deze mengeling fruiten in wat
olijfolie. Voeg dan room en tomatenpuree toe.
Giet er een scheut worchestersauce over.
Kruid met gedroogde peterselie,
cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout.
Laat de saus indikken. Op het laatst kan je er
een slokje whisky aan toevoegen, maar dat
hoeft niet.
gedroogde peterselie
verse peterselie
room
olijfolie
worcestershiresaus
cayennepeper
paprikapoeder
peper & zout
Bak de tournedos tot de gewenste cuisson.
Haal het vlees uit de pan en laat het afgedekt
rusten.
Dien op met de saus en een
aardappelbereiding naar keuze, of zoals hier
met een puree van witte kool en ui. Werk af met
plukjes peterselie.
tournedos
kastanjechampignons
sjalotjes
knoflook
paprika’s gemengd
tomatenpuree
whisky
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees: