lamsgehaktschotel Parmentier
ingrediënten - info lamsgehakt ui knoflook wortelen nootmuskaat tijm rozemarijn
Wortelstoemp: draai gestoomde zoete aardappeltjes met gestoomde worteltjes door de passé-vite en maak wortelstoemp met boter, room en een ei. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bak het lamsgehakt rul. Stoof fijngesneden uien en knoflook en meng het gehakt. Voeg tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, peper en zout toe. Laat een tiental minuutjes sudderen tot de smaken vermengd zijn.
August Parmentier was een Franse apotheker de leefde in de 18e eeuw. Hij is de geschiedenis ingegaan als promotor van de aardappel voor menselijke consumptie. Dit gerecht zou daarbij als ‘demo’ gediend hebben, om de culinaire mogelijkheden van koken met het knolletje duidelijk te maken. Hachis Parmentier is een klassieke bereiding van een ovenschotel met aardappelpuree en gehakt vlees. Dat kan lam zijn, zoals hier, maar ook rund, varken of gemengd gehakt.

lamsgehaktschotel Parmentier

peper & zout tomatenblokjes uit blik zoete aardappelen boter ei room paneermeel parmezaan
Vet een ovenschotel in. Leg op de bodem een laag voorbereid gehakt, daarop een laag wortelstoemp en bedek met paneermeel en geraspte parmezaan. Zet 35 minuten in een oven op 185°C.
de       passie Creatief Koken kookvurige

lamsgehaktschotel

parmentier

August Parmentier was een Franse apotheker die leefde in de 18e eeuw. Hij is de geschiedenis ingegaan als promotor van de aardappel voor menselijke consumptie. Dit gerecht zou daarbij als ‘demo’ gediend hebben, om de culinaire mogelijkheden van koken met het knolletje duidelijk te maken. Hachis Parmentier is een klassieke bereiding van een ovenschotel met aardappelpuree en gehakt vlees. Dat kan lam zijn, zoals hier, maar ook rund, varken of gemengd gehakt.
Wortelstoemp: draai gestoomde zoete aardappeltjes met gestoomde worteltjes door de passé-vite en maak wortelstoemp met boter, room en een ei. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bak het lamsgehakt rul. Stoof fijn gesneden uien en knoflook en meng het gehakt. Voeg tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, peper en zout toe. Laat een tiental minuutjes sudderen tot de smaken vermengd zijn. Vet een ovenschotel in. Leg op de bodem een laag voorbereid gehakt, daarop een laag wortelstoemp en bedek met paneermeel en geraspte parmezaan. Zet 35 minuten in een oven op 185°C.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info lamsgehakt ui knoflook wortelen nootmuskaat tijm rozemarijn
peper & zout tomatenblokjes uit blik zoete aardappelen boter ei room paneermeel parmezaan
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de       passie Creatief Koken kookvurige de       passie Creatief Koken kookvurige