gebakken kalfslever
met balsamicosaus
Kalfslever is misschien wel het meest
edele orgaanvlees dat er op de markt is.
Dat in combinatie met een al even edele
aceto balsamico, liefst van 10 jaar of
ouder, geeft een smaakervaring om ‘U’
tegen te zeggen.
Helaas is deze delicatesse niet aan
iedereen besteed.
Orgaanvlees blijft immers voor velen de
stempel van ‘afval’ dragen. Helaas. Voor
hen dan toch, want ze missen de ervaring
van dit smaakbommetje.
Snijd de lever in dobbelstenen en bak die ‘bien
cuit’ in boter.
De saus: hak sjalotjes, knoflook en een
puntpaprika in brunoise. Sauteer in boter.
Voeg passata toe en breng op smaak met een
scheut balsamico-azijn van topkwaliteit,
paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
passata
paprikapoeder
cayennepeper
boter
brandy
peper & zout
Laat eventjes inkoken en doe er dan de
gebakken kalfsleverblokjes bij. Voor een éxtra
pittige ‘touch’, kan je er nu een scheut brandy
aan toevoegen.
Serveer met brood of een aardappelbereiding
naar keuze.
kalfslever
sjalotjes
knoflook
puntpaprika
balsamico
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: