gebakken kalfslever met balsamicosaus
ingrediënten - info kalfslever sjalotjes knoflook puntpaprika balsamico
Snijd de lever in dobbelstenen en bak die ‘bien cuit’ in boter. De saus: hak sjalotjes, knoflook en een puntpaprika in brunoise. Sauteer in boter. Voeg passata toe en breng op smaak met een scheut balsamico-azijn van topkwaliteit, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
Kalfslever is misschien wel het meest edele orgaanvlees dat er op de markt is. Dat in combinatie met een al even edele aceto balsamico, liefst van 10 jaar of ouder, geeft een smaakervaring om ‘U’ tegen te zeggen. Helaas is deze delicatesse niet aan iedereen besteed. Orgaanvlees blijft immers voor velen de stempel van ‘afval’ dragen. Helaas. Voor hen dan toch, want ze missen de ervaring van dit smaakbommetje.

gebakken kalfslever met balsamicosaus

passata paprikapoeder cayennepeper boter brandy peper & zout
Laat eventjes inkoken en doe er dan de gebakken kalfsleverblokjes bij. Voor een éxtra pittige ‘touch’, kan je er nu een scheut brandy aan toevoegen. Serveer met brood of een aardappelbereiding naar keuze.
de              passie Creatief Koken kookvurige

gebakken kalfslever

met balsamicosaus

Kalfslever is misschien wel het meest edele orgaanvlees dat er op de markt is. Dat in combinatie met een al even edele aceto balsamico, liefst van 10 jaar of ouder, geeft een smaakervaring om ‘U’ tegen te zeggen. Helaas is deze delicatesse niet aan iedereen besteed. Orgaanvlees blijft immers voor velen de stempel van ‘afval’ dragen. Helaas. Voor hen dan toch, want ze missen de ervaring van dit smaakbommetje.
Snijd de lever in dobbelstenen en bak die ‘bien cuit’ in boter. De saus: hak sjalotjes, knoflook en een puntpaprika in brunoise. Sauteer in boter. Voeg passata toe en breng op smaak met een scheut balsamico-azijn van topkwaliteit, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info kalfslever sjalotjes knoflook puntpaprika balsamico
passata paprikapoeder cayennepeper boter brandy peper & zout
Laat eventjes inkoken en doe er dan de gebakken kalfsleverblokjes bij. Voor een éxtra pittige ‘touch’, kan je er nu een scheut brandy aan toevoegen. Serveer met brood of een aardappelbereiding naar keuze.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige