Ratatouille: snijd de groenten: minicourgette
(of gewone) in plakjes en coeur de boeuf
tomaten in plakjes, een ui in halve maantjes,
geschilde oranje en rode puntpaprika in grove
brunoise. Meng goed met verse tuinkruiden
zoals salie, oregano, rozemarijn, peterselie,
peper en zout. Stoof de groenten kort in een
pan met een beetje olijfolie. Giet de bereiding
in een diepe ovenschotel.
.
ovenschotel
met ratatouille
en broccoli
Lamsgehakt: meng het gehakt met geritste
verse tijm, zacht paprikapoeder, peper, zout,
geplette verse knoflookteentjes. Bak de
bereiding in een pan met een scheutje olijfolie
tot alle rood verdwenen is bakken. Giet het
teveel aan vet af. Meng met tomatenpuree en
laat nog even sudderen. Schep de bereiding
over de groenten.
Mozzarella in sneetjes is de volgende laag. Je
kan ook kiezen voor in plakjes gesneden
buffelmozzarella.
Broccoli: stoom de roosjes en leg ze op de
kaas.
Deklaag: smelt mascarpone en meng met
geraspte parmezaan en een scheutje
balsamico. Kruid met peper.
Giet over de broccoli en bedek met geraspte
emmentaler.
Zet de ovenschotel 25 minuten in oven
voorverwarmd op 185°C.
Deze ovenschotel bevat relatief weinig
koolhydraten. Dat komt ondermeer omdat
de deklaag op basis ban een bechamel,
vervangen wordt door mascarpone.
Wie liever vegetarisch eet, laat gewoon de
laag met lamsgehakt weg.
Wie lamsvlees niet zo ziet zitten, vervangt
dat door het gehakt van het iets minder
aaibare rund.
lamsgehakt
tijm
paprikapoeder
knoflook
tomatenpuree
mozzarella
broccoli
mascarpone
parmezaan
balsamico
emmentaler
(mini) courgettes
coeur de boeuf
uien
puntpaprika’s
salie
oregano
rozemarijn
peterselie
peper & zout
olijfolie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: