wortelroomsaus
komijn
kippenbouillon
room
tomatenpuree
kurkuma
peper en zout
cognac
vloeiende bloem
Laat nog even staan op middelhoog vuur en
voeg dan kippenbouillon, culinaire room en
een paar eetlepels tomatenpuree toe. Kruid
met peper en zout en een eetlepel kurkuma.
Laat een paar minuten inkoken.
Druk de bereiding door een chinois (zeef).
Probeer er zoveel als mogelijk vocht uit te
persen, want daarin zit de smaak van de saus.
Giet er een borrelglas cognac bij en bind de
saus met vloeiende bloem opgelost in water.
Wortelroomsaus is een ideale begeleider
van warme gerechten met vlees, kip en
gevogelte.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad:
Fruit gesnipperde ui en geplet knoflook in boter
in een diepe pan. Hak geschilde wortelen even
kort fijn in de blender en voeg toe aan de
bereiding. Kruid met tijm, rozemarijn, zacht
paprikapoeder en komijnpoeder.
uien
knoflook
boter
wortelen
tijm
rozemarijn
paprikapoeder