gegratineerde bloemkool met kaassaus
De bloemkool. Haal de groene en witte blaadjes van de
bloemkool. Snijd onderaan de harde witte stam weg, maar let
er wel op dat de kool heel blijft. Stoom de bloemkool bijna
gaar in 10 tot 15 minuutjes, afhankelijk van de grootte, in de
microgolfoven of in een gelijksoortig stoomapparaat.
De kaassaus. Maak een roux en verdun die met een
combinatie van volle room en groentebouillon tot een gladde
saus. Breng op smaak met één of meer eetlepels mosterd,
nootmuskaat, peper en zout. Meng geraspte kaas met de
saus. De kaas moet volledig gesmolten zijn.
Leg de bloemkool in een ovenschotel, overgiet met de saus en
werk af met wat extra kaas bovenop. Zet de schotel 30 tot 40
minuten in een oven
voorverwarmd op 185°C of tot
de kaas saus gegratineerd is.
Vermits alle ingrediënten
reeds vooraf gaar en
afgewerkt zijn, kan je het
gratineren wat versnellen door
de oven een op grillstand te
zetten na een minuutje of 20.
ingrediënten - info
een volledige bloemkool
boter
vloeiende bloem
room
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier
wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.