blackwellsaus
pickles
vloeiende bloem
kurkuma
Neem gelijke hoeveelheden bruine kalfsfond
en culinaire room. Laat inkoken. Voeg naar
smaak een paar eetlepels pickles toe. Roer
alles goed om en laat verder inkoken tot een
smeuïge saus. Wil je de kleur intenser maken,
voeg dan een eetlepel kurkuma toe. Breng op
smaak met peper en zout.
Voor een sneller resultaat kan je de saus
binden met wat vloeiende bloem opgelost in
water.
Blackwellsaus gaat goed samen met
gebakken vlees. je kan dan de braadpan
deglaceren met een scheut water. Zeef de
jus en gebruik die in de bereiding van de
saus.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad: