zeekraalpuree

zeekraalpuree

boter room peper en zout nootmuskaat visbouillon
Was en blancheer een goeie 200 g zeekraal. Spoel onmiddellijk onder koud water om de kleur te fixeren. Hak een preiwit, een ui en een tweetal teentjes knoflook en fruit ze in een flinke klont boter tot de ui glazig wordt. Voeg dan de zeekraal toe en een half glas room en een flinke scheut visbouillon. Kruid met een draai uit de pepermolen en wat geraspte verse nootmuskaat. Laat een paar minuutjes sudderen. Zet de staafmixer in de pot en pureer. De puree is nu klaar voor gebruik. Meng eventueel met een paar eetlepels aardappelpureepoeder om de puree dikker te maken. Dien op bij warme visgerechten.
Creatief Koken de              passie kookvurige
zeekraal prei knoflook ui
print

zeekraalpuree

boter room peper en zout nootmuskaat visbouillon
Was en blancheer een goeie 200 g zeekraal. Spoel onmiddellijk onder koud water om de kleur te fixeren. Hak een preiwit, een ui en een tweetal teentjes knoflook en fruit ze in een flinke klont boter tot de ui glazig wordt. Voeg dan de zeekraal toe en een half glas room en een flinke scheut visbouillon. Kruid met een draai uit de pepermolen en wat geraspte verse nootmuskaat. Laat een paar minuutjes sudderen. Zet de staafmixer in de pot en pureer. De puree is nu klaar voor gebruik. Meng eventueel met een paar eetlepels aardappelpureepoeder om de puree dikker te maken. Dien op bij warme visgerechten.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: zeekraal  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
zeekraal prei knoflook ui