ratatouille
uien laurier witte wijn tijm rozemarijn tomatenconcentraat peper en zout peterselie
Voorbereiding Was en snijd de ongeschilde aubergines en courgettes in grote stukken. Je kan er ook voor kiezen om deze groenten in kleinere stukken te snijden, waardoor ze minder zichtbaar aanwezig zullen zijn in het eindresultaat. Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen. Haal ze leeg en snijd het vruchtvlees in repen. Schil de paprika’s met een dunschiller, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de vruchten in reepjes. Snijd een paar gepelde uien in halvemaantjes. Plet een halve bol gepelde knoflookteentjes met de platte kant van een koksmes. Schil een tweetal stengels bleekselder met een dunschiller en snijd ze in ringetjes.
Deze groentestoofpot is een typisch gerecht uit de Provence. Als vegetarische schotel serveer je ratatouille met stokbrood. Dit gerecht is ook bijzonder geschikt als bijgerecht bij een barbecue of bij vleesgerechten, zoals bijvoorbeeld lamsbout in de oven.
Bereiding Fruit de uien met het knoflook in olijfolie. Voeg de andere groenten toe, meng en roerbak een paar minuten. Leg nu een paar takjes tijm en rozemarijn in de pot, samen met een tweetal laurierblaadjes. Giet een glas witte wijn bij de bereiding. Kruid met peper en zout. Meng met een paar eetlepels tomatenconcentraat. Laat afgedekt een kwartiertje sudderen. Meng opnieuw en laat onafgedekt nog een half uur sudderen. Afwerking Je kan de ratatouille afwerken met gehakte peterselie.

Provençaalse ratatouille

Creatief Koken de              passie kookvurige
aubergines courgettes knoflook tomaten rode en gele paprika’s bleekselder
print
uien laurier witte wijn tijm rozemarijn tomatenconcentraat peper en zout peterselie
Voorbereiding Was en snijd de ongeschilde aubergines en courgettes in grote stukken. Je kan er ook voor kiezen om deze groenten in kleinere stukken te snijden, waardoor ze minder zichtbaar aanwezig zullen zijn in het eindresultaat. Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen. Haal ze leeg en snijd het vruchtvlees in repen. Schil de paprika’s met een dunschiller, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de vruchten in reepjes. Snijd een paar gepelde uien in halvemaantjes. Plet een halve bol gepelde knoflookteentjes met de platte kant van een koksmes. Schil een tweetal stengels bleekselder met een dunschiller en snijd ze in ringetjes.
Deze groentestoofpot is een typisch gerecht uit de Provence. Als vegetarische schotel serveer je ratatouille met stokbrood. Dit gerecht is ook bijzonder geschikt als bijgerecht bij een barbecue of bij vleesgerechten, zoals bijvoorbeeld lamsbout in de oven.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
Bereiding Fruit de uien met het knoflook in olijfolie. Voeg de andere groenten toe, meng en roerbak een paar minuten. Leg nu een paar takjes tijm en rozemarijn in de pot, samen met een tweetal laurierblaadjes. Giet een glas witte wijn bij de bereiding. Kruid met peper en zout. Meng met een paar eetlepels tomatenconcentraat. Laat afgedekt een kwartiertje sudderen. Meng opnieuw en laat onafgedekt nog een half uur sudderen. Afwerking Je kan de ratatouille afwerken met gehakte peterselie.
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 courgettes  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 selder
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
aubergines courgettes knoflook tomaten rode en gele paprika’s bleekselder