warme mosterdsaus

warme mosterdsaus

kippenbouillon graantjesmosterd kurkuma
De ‘light’-versie. Laat een halve liter volle room met een scheut kippenbouillon tot de helft inkoken tot bijna sausdikte. Zet het vuur lager en doe er een handvol gesnipperde koriander bij. Laat niet meer koken. Roer af het vuur naar smaak een paar eetlepels graantjesmosterd door de room. Warm terug op maar blijf onder het kookpunt. Corrigeer de kleur met kurkuma. Het resultaat is een gebonden mosterdsaus zonder een massa koolhydraten, die normaal gezien in je saus zitten als je ze klaarmaakt op basis van een roux. Wil je toch de klassieke bereidingswijze volgen, maak dan eerst een roux. Verdun die met room en laat op middelhoog vuur al roerend inkoken tot sausdikte. Voeg lepelgewijs de graantjesmosterd toe tot de gewenste smaak bereikt is. Je kan ook hier de kleur corrigeren met kurkuma en de smaak met bijvoorbeeld koriander en een scheutje kippenbouillon.
ingrediënten - info volle room verse koriander
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken de              passie Creatief Koken kookvurige

warme mosterdsaus

kippenbouillon graantjesmosterd kurkuma
bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
De ‘light’-versie. Laat een halve liter volle room met een scheut kippenbouillon tot de helft inkoken tot bijna sausdikte. Zet het vuur lager en doe er een handvol gesnipperde koriander bij. Laat niet meer koken. Roer af het vuur naar smaak een paar eetlepels graantjesmosterd door de room. Warm terug op maar blijf onder het kookpunt. Corrigeer de kleur met kurkuma. Het resultaat is een gebonden mosterdsaus zonder een massa koolhydraten, die normaal gezien in je saus zitten als je ze klaarmaakt op basis van een roux. Wil je toch de klassieke bereidingswijze volgen, maak dan eerst een roux. Verdun die met room en laat op middelhoog vuur al roerend inkoken tot sausdikte. Voeg lepelgewijs de graantjesmosterd toe tot de gewenste smaak bereikt is. Je kan ook hier de kleur corrigeren met kurkuma en de smaak met bijvoorbeeld koriander en een scheutje kippenbouillon.
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
ingrediënten - info volle room verse koriander
privacy beleid