spruitjessoep
met spekjes
Doe gekuiste spruitjes, gesneden ui, een paar
teentjes knoflook in een soepketel. Vul de pot
aan met kippenbouillon. Je kan ook alles
gewoon in de soepmachine doen. Breng op
smaak met nootmuskaat, peper en zout. Hou
een paar blaadjes van de spruitjes apart. Laat
30 minuten koken.
Bak de spekjes. Snijd een boterham in kleine
croutons en bak die in wat olijfolie.
In het bord: een spiegel soep met daarop de
spekjes, croutons en afgewerkt met wat
spruitenblaadjes.
Een feestelijke variant: schep in het bord een
spiegel soep. Spuit daarop met een pipet een
spiraal halfvaste room. Strooi in het midden van
het bord in de oven gedroogde en verbrokkelde
spekjes.
ui
knoflook
peper & zout
nootmuskaat
olijfolie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.