Snijd de zoete aardappelen en pompoen in stukken en leg ze in een ovenschaal met knoflook en olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal 30 minuten onafgedekt in een oven op 180°C tot de groenten goudbruin zijn. Bak gesneden uien. Doe alle groenten in een soepketel en vul aan met groentebouillon. Mix tot een fluweelzachte soep. Breng op smaak met komijn, cayenne, chili, peper en zout. Laat de soep nog een kwartiertje sudderen, zodat de smaken goed mengen. Decoreer in het bord met verse koriander en een lepel opgeklopte room.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Snijd de zoete aardappelen en pompoen in stukken en leg ze in een ovenschaal met knoflook en olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal 30 minuten onafgedekt in een oven op 180°C tot de groenten goudbruin zijn. Bak gesneden uien. Doe alle groenten in een soepketel en vul aan met groentebouillon. Mix tot een fluweelzachte soep. Breng op smaak met komijn, cayenne, chili, peper en zout. Laat de soep nog een kwartiertje sudderen, zodat de smaken goed mengen. Decoreer in het bord met verse koriander en een lepel opgeklopte room.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.