pasta piñones con pollo

pasta piñones con pollo

pasta piñones paprikapoeder peper en zout oregano tijm zachte chorizo pata negra gekookte hamblokjes doperwtjes kekererwten half gedroogde tomaten op olie zwarte olijven verse munt
Voorbereiding. Snijd een grote rode paprika, een paar wortelen en een staafje selder in een fijne brunoise. Doe hetzelfde met een halve butternutpompoen en een Japanse aubergine. Bak deze groenten samen in een scheutje olijfolie met wat gesnipperde rode ui en een paar gekneusde knoflookteentjes. Kruid met peper, zout, oregano en tijm. Zet deze bereiding even aan de kant. Bereiding. Portioneer de kip en wrijf de stukken in met zacht paprikapoeder, peper en zout. Bak ze in olijfolie aan tot lichtbruin. Voeg een flinke scheut kippenbouillon en evenveel witte wijn toe. Dek de pan af en laat een kwartiertje sudderen tot de stukken kip volledig gaar zijn. Haal de kip uit de pan en houd ze warm. Deglaceer de pan met een scheutje bouillon en zeef het braadvocht. Laat even inkoken en zet het pannetje afgedekt aan de kant.
Kook de pasta al dente in kippenbouillon. Meng in een paellapan de uitgelekte pasta met het bewaarde braadvocht van de kip en de gestoofde groenten. Voeg verder toe: een bokaaltje doperwtjes, een paar eetlepels halfgedroogde kerstomaatjes op olie, een paar in ringetjes gesneden zwarte olijven en een handvol gekookte hamblokjes. Kruid naar smaak bij met paprikapoeder, tijm, oregano, peper en zout. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe en laat de bereiding op serveertemperatuur komen. Leg tenslotte de stukken kip in de paellapan en werk die af met in reepjes getrokken pata negra, schijfjes chorizo dulce en gesnipperde verse munt.
Dit is een variant op het meer bekende Spaanse gerecht arroz con pollo al ajillo. De rijst wordt vervangen door ‘piñones’. Letterlijk vertaald ‘pijnboompitjes’, maar het gaat wel degelijk om een fijne soort pasta. Heeft iets weg van de Griekse kritharaki. Deze pasta ziet eruit en reageert ook een beetje zoals rijst. Het slorpt het kookvocht bijna volledig op en lijkt mij bijzonder geschikt voor de bereiding van fideua en paella. De purperen worst op foto is een Japanse variant van een aubergine, gekocht op een Spaans marktje. Ziet er spectaculair uit, maar smaakt gewoon naar … aubergine.
kippenwit rode paprika wortelen selder rode uien knoflook aubergine butternutpompoen olijfolie witte wijn kippenbouillon
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

pasta piñones

con pollo

pasta piñones paprikapoeder peper en zout oregano tijm zachte chorizo pata negra gekookte hamblokjes doperwtjes kekererwten half gedroogde tomaten op olie zwarte olijven verse munt
Voorbereiding. Snijd een grote rode paprika, een paar wortelen en een staafje selder in een fijne brunoise. Doe hetzelfde met een halve butternutpompoen en een Japanse aubergine. Bak deze groenten samen in een scheutje olijfolie met wat gesnipperde rode ui en een paar gekneusde knoflookteentjes. Kruid met peper, zout, oregano en tijm. Zet deze bereiding even aan de kant. Bereiding. Portioneer de kip en wrijf de stukken in met zacht paprikapoeder, peper en zout. Bak ze in olijfolie aan tot lichtbruin. Voeg een flinke scheut kippenbouillon en evenveel witte wijn toe. Dek de pan af en laat een kwartiertje sudderen tot de stukken kip volledig gaar zijn. Haal de kip uit de pan en houd ze warm. Deglaceer de pan met een scheutje bouillon en zeef het braadvocht. Laat even inkoken en zet het pannetje afgedekt aan de kant.
Kook de pasta al dente in kippenbouillon. Meng in een paellapan de uitgelekte pasta met het bewaarde braadvocht van de kip en de gestoofde groenten. Voeg verder toe: een bokaaltje doperwtjes, een paar eetlepels halfgedroogde kerstomaatjes op olie, een paar in ringetjes gesneden zwarte olijven en een handvol gekookte hamblokjes. Kruid naar smaak bij met paprikapoeder, tijm, oregano, peper en zout. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe en laat de bereiding op serveertemperatuur komen. Leg tenslotte de stukken kip in de paellapan en werk die af met in reepjes getrokken pata negra, schijfjes chorizo dulce en gesnipperde verse munt.
Dit is een variant op het meer bekende Spaanse gerecht arroz con pollo al ajillo. De rijst wordt vervangen door ‘piñones’. Letterlijk vertaald ‘pijnboompitjes’, maar het gaat wel degelijk om een fijne soort pasta. Heeft iets weg van de Griekse kritharaki. Deze pasta ziet eruit en reageert ook een beetje zoals rijst. Het slorpt het kookvocht bijna volledig op en lijkt mij bijzonder geschikt voor de bereiding van fideua en paella. De purperen worst op foto is een Japanse variant van een aubergine, gekocht op een Spaans marktje. Ziet er spectaculair uit, maar smaakt gewoon naar … aubergine.
kippenwit rode paprika wortelen selder rode uien knoflook aubergine butternutpompoen olijfolie witte wijn kippenbouillon
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 pompoen
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
de              passie Creatief Koken kookvurige