farfalle met groene asperges

farfalle met groene asperges

olijolie groentebouillon salie tijm oregano peper en zout grana padano
Voorbereiding. Snijd de harde onderkant af van de asperges. Snijd de bovenkant af op 3 à 4 centimeter hoogte. Snijd de stengels in schijfjes. Kuis en snijd een paar lente-uitjes op schijfjes. Hak een viertal gepelde knoflookteentjes fijn. Doe hetzelfde met een handvol platte peterselie en een tweetal blaadjes salie. Snijd een paar dunne sneetjes panchetta in fijne reepjes. De groentebereiding. Giet een flinke scheut olijfolie in een brede pan. Roerbak alle groenten, salie en de helft van de peterselie samen tot ze bijna gaar zijn. Kruid met gedroogde tijm, peper en zout. Bak de panchetta goudbruin en voeg toe aan de groenten. Roerbak nog even verder en voeg dan een kuipje groentebouillon en een 200 gram mascarpone toe. Roer om en laat nog een paar minuutjes sudderen op rustig vuur tot de saus indikt.
Kook de farfalle of een ander soort pasta naar smaak, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken maar bewaar een paar pollepels van het kookvocht. Rasp een blok grana padano. Op het bord. Meng de pasta met de saus en voeg indien gewenst wat kookvocht toe om de saus minder dik te maken. Werk af met gehakte platte peterselie en geraspte grana padano.
In deze versie werd de saus op de skottel bereid.
farfalle groene asperges pancetta lente-ui knoflook
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

farfalle met

groene asperges

olijolie groentebouillon salie tijm oregano peper en zout grana padano
Voorbereiding. Snijd de harde onderkant af van de asperges. Snijd de bovenkant af op 3 à 4 centimeter hoogte. Snijd de stengels in schijfjes. Kuis en snijd een paar lente-uitjes op schijfjes. Hak een viertal gepelde knoflookteentjes fijn. Doe hetzelfde met een handvol platte peterselie en een tweetal blaadjes salie. Snijd een paar dunne sneetjes panchetta in fijne reepjes. De groentebereiding. Giet een flinke scheut olijfolie in een brede pan. Roerbak alle groenten, salie en de helft van de peterselie samen tot ze bijna gaar zijn. Kruid met gedroogde tijm, peper en zout. Bak de panchetta goudbruin en voeg toe aan de groenten. Roerbak nog even verder en voeg dan een kuipje groentebouillon en een 200 gram mascarpone toe. Roer om en laat nog een paar minuutjes sudderen op rustig vuur tot de saus indikt.
farfalle met groene asperges
Kook de farfalle of een ander soort pasta naar smaak, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken maar bewaar een paar pollepels van het kookvocht. Rasp een blok grana padano. Op het bord. Meng de pasta met de saus en voeg indien gewenst wat kookvocht toe om de saus minder dik te maken. Werk af met gehakte platte peterselie en geraspte grana padano.
In deze versie werd de saus op de skottel bereid.
farfalle groene asperges pancetta lente-ui knoflook
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 asperges
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige