olijoliegroentebouillonsalietijmoreganopeper en zoutgrana padano
Voorbereiding. Snijd de harde onderkant af van de asperges. Snijd de bovenkant af op 3 à 4 centimeter hoogte. Snijd de stengels in schijfjes. Kuis en snijd een paar lente-uitjes op schijfjes. Hak een viertal gepelde knoflookteentjes fijn. Doe hetzelfde met een handvol platte peterselie en een tweetal blaadjes salie. Snijd een paar dunne sneetjes panchetta in fijne reepjes.De groentebereiding. Giet een flinke scheut olijfolie in een brede pan. Roerbak alle groenten, salie en de helft van de peterselie samen tot ze bijna gaar zijn. Kruid met gedroogde tijm, peper en zout. Bak de panchetta goudbruin en voeg toe aan de groenten. Roerbak nog even verder en voeg dan een kuipje groentebouillon en een 200 gram mascarpone toe. Roer om en laat nog een paar minuutjes sudderen op rustig vuur tot de saus indikt.
Kook de farfalle of een ander soort pasta naar smaak, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken maar bewaar een paar pollepels van het kookvocht. Rasp een blok grana padano. Op het bord. Meng de pasta met de saus en voeg indien gewenst wat kookvocht toe om de saus minder dik te maken. Werk af met gehakte platte peterselie en geraspte grana padano.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
olijoliegroentebouillonsalietijmoreganopeper en zoutgrana padano
Voorbereiding. Snijd de harde onderkant af van de asperges. Snijd de bovenkant af op 3 à 4 centimeter hoogte. Snijd de stengels in schijfjes. Kuis en snijd een paar lente-uitjes op schijfjes. Hak een viertal gepelde knoflookteentjes fijn. Doe hetzelfde met een handvol platte peterselie en een tweetal blaadjes salie. Snijd een paar dunne sneetjes panchetta in fijne reepjes.De groentebereiding. Giet een flinke scheut olijfolie in een brede pan. Roerbak alle groenten, salie en de helft van de peterselie samen tot ze bijna gaar zijn. Kruid met gedroogde tijm, peper en zout. Bak de panchetta goudbruin en voeg toe aan de groenten. Roerbak nog even verder en voeg dan een kuipje groentebouillon en een 200 gram mascarpone toe. Roer om en laat nog een paar minuutjes sudderen op rustig vuur tot de saus indikt.
Kook de farfalle of een ander soort pasta naar smaak, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken maar bewaar een paar pollepels van het kookvocht. Rasp een blok grana padano. Op het bord. Meng de pasta met de saus en voeg indien gewenst wat kookvocht toe om de saus minder dik te maken. Werk af met gehakte platte peterselie en geraspte grana padano.
farfallegroene aspergespancettalente-uiknoflook
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!