coniglio in salamoia
gemarineerd konijn
witte balsamicoazijn
rode balsamicospray
olijfolie
kippenbouillon
saffraan
grappa
peper en zout
Maak een marinade van olijfolie, witte
balsamico, een volledige bol geplet knoflook en
alle kruiden, behalve saffraan. Marineer de
stukken konijn afgedekt een paar uur in deze
marinade.
Verwarm een paellapan of de skottel. Schep er
de stukken konijn in, samen met de marinade.
Bak het vlees rondom bruin. Voeg nu een halve
liter kippenbouillon toe en gepelde teentjes
knoflook van minstens twee volledige bollen.
Blijf de stukken konijn regelmatig omkeren.
Voeg met kleine scheutjes bouillon toe als de
pan bijna uitgedampt is.
Als het konijn gaar is, zijn ook bijna alle
knoflookteentjes opgelost in de saus. Voeg nu
een tweetal zakjes saffraan toe en een groot
glas grappa. Bestuif de stukken konijn met
rode balsamicospray en roer alles goed om.
Op dit punt is de bereiding klaar. Je hebt mooi
gekleurde stukjes konijn in een gebonden
smaakvolle saus. Maar je kan het recept verder
verfijnen met bijvoorbeeld zwarte olijven,
geroosterde pijnboompitjes, blaadjes basilicum
of plukjes platte peterselie. Jij bent de
hobbykok, doe je ding ermee!
Coniglio con la salamoia bolognese is een
bereiding van konijn die in Noord-Italië
gebruikelijk is, vooral in de regio Emilia-
Romagna. De Bolognese pekel (salamoia
bolognese ) is een smaakmaker met zout,
salie, rozemarijn, knoflook en zwarte peper.
Je kan het in potjes kopen, maar veel leuker
om zelf je kruidenmix te maken.
De pekel is slechts de basis van dit recept,
dat verder verrijkt wordt met andere
smaakmakers zoals saffraan, balsamico en
grappa.
Dit gerecht werd gemaakt op de skottel. Dit
heeft als voordeel dat je tegelijk het vlees
bruin kan bakken, terwijl je in het midden
de saus maakt. Voeg alles samen om het
vlees verder zachtjes te laten stoven.
konijn
knoflook
tijm
rozemarijn
oregano
salie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: