ćevapčići uit Kroatië

ćevapčići uit Kroatië

de              passie Creatief Koken kookvurige
paprikapoeder cayennepeper baksoda ei peper en zout olijfolie
Snipper de uien en het knoflook zeer fijn. Meng gelijke hoeveelheden varkens- en rundergehakt. Meng met een eiwit, gesneden uien en knoflook. Kruid met zacht paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Voeg een mespuntje baksoda toe. Schep deze bereiding in de foodprocessor en mix tot een zeer fijne, homogene massa. Maak er eerst balletjes van, ter grootte van een golfballetje. Rol die uit tot duimdikke worstjes en schik ze op een schotel. Dek af met folie en zet de schaal een paar uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen mengen. Grill de ćevapčići ongeveer 8 minuten rondom op de barbecue. Strijk ze regelmatig in met wat olie. Je kan ze ook perfect in de pan bakken in wat boter zoals op foto.
ingrediënten - info varkensgehakt rundergehakt knoflook uien
Deze pikante worstjes zijn in alle Balkanlanden zeer populair. Maar zowat elke regio heeft er een eigen versie van. Naast varken of rund, wordt er vaak ook lamsvlees in verwerkt. Ook de kruiding varieert. Het vlees gaat vrijwel altijd tweemaal door de molen om een extra fijne textuur te bekomen. In de meeste varianten worden géén eieren of paneermeel verwerkt. Ćevapčići komen op tafel samen met een schaal ajvar en een groenteschotel met uienringen, paprika’s en tomaten. Je kan er brood, Griekse pasta, sjobska salade of zelfs frietjes bij serveren.
méér: bbq - skottel - plancha - tuinfeest - campingkoken Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

ćevapčići

uit Kroatië

de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken Bereiding
Snipper de uien en het knoflook zeer fijn. Meng gelijke hoeveelheden varkens- en rundergehakt. Meng met een eiwit, gesneden uien en knoflook. Kruid met zacht paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Voeg een mespuntje baksoda toe. Schep deze bereiding in de foodprocessor en mix tot een zeer fijne, homogene massa. Maak er eerst balletjes van, ter grootte van een golfballetje. Rol die uit tot duimdikke worstjes en schik ze op een schotel. Dek af met folie en zet de schaal een paar uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen mengen. Grill de ćevapčići ongeveer 8 minuten rondom op de barbecue. Strijk ze regelmatig in met wat olie. Je kan ze ook perfect in de pan bakken in wat boter zoals op foto.
Ingrediënten
ingrediënten - info varkensgehakt rundergehakt knoflook uien
paprikapoeder cayennepeper baksoda ei peper en zout olijfolie
Deze pikante worstjes zijn in alle Balkanlanden zeer populair. Maar zowat elke regio heeft er een eigen versie van. Naast varken of rund, wordt er vaak ook lamsvlees in verwerkt. Ook de kruiding varieert. Het vlees gaat vrijwel altijd tweemaal door de molen om een extra fijne textuur te bekomen. In de meeste varianten worden géén eieren of paneermeel verwerkt. Ćevapčići komen op tafel samen met een schaal ajvar en een groenteschotel met uienringen, paprika’s en tomaten. Je kan er brood, Griekse pasta, sjobska salade of zelfs frietjes bij serveren.
privacy beleid