ćevapčići
uit Kroatië
Snipper de uien en het knoflook zeer fijn. Meng
gelijke hoeveelheden varkens- en
rundergehakt. Meng met een eiwit, gesneden
uien en knoflook. Kruid met zacht
paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
Voeg een mespuntje baksoda toe.
Schep deze bereiding in de foodprocessor en
mix tot een zeer fijne, homogene massa.
Maak er eerst balletjes van, ter grootte van een
golfballetje. Rol die uit tot duimdikke worstjes
en schik ze op een schotel.
Dek af met folie en zet de schaal een paar uur
in de koelkast zodat de smaken zich kunnen
mengen.
Grill de ćevapčići ongeveer 8 minuten rondom
op de barbecue. Strijk ze regelmatig in met wat
olie. Je kan ze ook perfect in de pan bakken in
wat boter zoals op foto.
paprikapoeder
cayennepeper
baksoda
ei
peper en zout
olijfolie
Deze pikante worstjes zijn in alle
Balkanlanden zeer populair. Maar zowat elke
regio heeft er een eigen versie van. Naast
varken of rund, wordt er vaak ook lamsvlees
in verwerkt. Ook de kruiding varieert.
Het vlees gaat vrijwel altijd tweemaal door
de molen om een extra fijne textuur te
bekomen. In de meeste varianten worden
géén eieren of paneermeel verwerkt.
Ćevapčići komen op tafel samen met een
schaal ajvar en een groenteschotel met
uienringen, paprika’s en tomaten. Je kan er
brood, Griekse pasta, sjobska salade of
zelfs frietjes bij serveren.
varkensgehakt
rundergehakt
knoflook
uien
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
soortgelijk gerecht: