banana split

room amandelschaafsel ananas ananaslikeur of Licor 43 boter
Koop klaargemaakt vanilleroomijs, of maak het zelf met dit recept. Diepvries het vruchtvlees van een verse ananas. Klop de room op tot een stijve slagroom. Smelt de chocolade au-bain-marie met een flinke scheut room tot een gladde saus. Rooster een portie amandelschaafsel in een droge hete pan tot de nootjes beginnen te kleuren. Haal de schil van één banaan per tafelgenoot. Halveer de vrucht voorzichtig in de lengte. Vermijd overrijpe exemplaren of kies voor bakbananen. Verhit een pan en leg er een flinke klont boter in. Laat smelten en roer om met een paar eetlepels bruine suiker. Leg er de bananen in op het snijvlak. Laat ze een paar minuutjes bakken, tot de suikers beginnen te karamelliseren.
ingrediënten - info roomijs bananen of bakbananen bruine suiker pure chocolade
Haal de stukken ananas uit de diepvries en mix ze in een vooraf goed gekoelde pot van de blender met een glas ananaslikeur, of in vervanging evenveel Licor 43. Het resultaat is een licht gealcoholiseerd sorbet. Kies indien voorhanden voor langwerpige ijsschalen. Leg er de gebakken banaanhelften in. Schep daartussen het ananassorbet. Schep bovenop 2 à 3 bolletjes vanille-ijs. Overgiet met warme chocoladesaus. Verdeel er het geroosterde amandelschaafsel over. Schep of spuit slagroom uit een spuitzak in de lengte over de schalen.
Dit is een eenvoudige ‘Belgische’ versie van de Amerikaanse klassieker. Die bevat over het algemeen ook nog chocolade-ijs, aardbeienijs en aardbeiencoulis. Frivoliteitjes zoals marachinokersen en gekleurde suiker- bolletjes, naast andere versiering voor een opvallende presentatie zijn daar naar het schijnt, ook gebruikelijk.
Creatief Koken de              passie kookvurige

banana split

Bereiding
Koop klaargemaakt vanilleroomijs, of maak het zelf met dit recept. Diepvries het vruchtvlees van een verse ananas. Klop de room op tot een stijve slagroom. Smelt de chocolade au-bain-marie met een flinke scheut room tot een gladde saus. Rooster een portie amandelschaafsel in een droge hete pan tot de nootjes beginnen te kleuren. Haal de schil van één banaan per tafelgenoot. Halveer de vrucht voorzichtig in de lengte. Vermijd overrijpe exemplaren of kies voor bakbananen. Verhit een pan en leg er een flinke klont boter in. Laat smelten en roer om met een paar eetlepels bruine suiker. Leg er de bananen in op het snijvlak. Laat ze een paar minuutjes bakken, tot de suikers beginnen te karamelliseren.
Ingrediënten
ingrediënten - info roomijs bananen of bakbananen bruine suiker pure chocolade
room amandelschaafsel ananas ananaslikeur of Licor 43 boter
Haal de stukken ananas uit de diepvries en mix ze in een vooraf goed gekoelde pot van de blender met een glas ananaslikeur, of in vervanging evenveel Licor 43. Het resultaat is een licht gealcoholiseerd sorbet. Kies indien voorhanden voor langwerpige ijsschalen. Leg er de gebakken banaanhelften in. Schep daartussen het ananassorbet. Schep bovenop 2 à 3 bolletjes vanille-ijs. Overgiet met warme chocoladesaus. Verdeel er het geroosterde amandelschaafsel over. Schep of spuit slagroom uit een spuitzak in de lengte over de schalen.
Dit is een eenvoudige ‘Belgische’ versie van de Amerikaanse klassieker. Die bevat over het algemeen ook nog chocolade-ijs, aardbeienijs en aardbeiencoulis. Frivoliteitjes zoals marachinokersen en gekleurde suiker-bolletjes, naast andere versiering voor een opvallende presentatie zijn daar naar het schijnt, ook gebruikelijk.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige