banana split

pure chocolade nougatine room boter waaiertjes hagelslag seizoensfruit
Koop klaargemaakt vanilleroomijs en chocoladeijs of maak het zelf. Klop de room op tot een stevige slagroom. Smelt de chocolade au-bain-marie met een flinke scheut room tot een gladde saus. koop of maak nougatine. Haal de schil van één banaan per tafelgenoot. Halveer de vrucht voorzichtig in de lengte. Vermijd overrijpe exemplaren of kies voor bakbananen. Verhit een pan en leg er een flinke klont boter in. Laat smelten en roer om met een paar eetlepels bruine suiker. Leg er de bananen in op het snijvlak. Laat ze een paar minuutjes bakken, tot de suikers beginnen te karamelliseren.
ingrediënten - info vanilleroomijs chocolade-ijs bananen of bakbananen bruine suiker
Op het bord. Kies indien voorhanden voor langwerpige ijsschalen. Leg er de gebakken banaanhelften in. Schep daartussen een bolletje vanilleroomijs en een bolletje chocolade-ijs. Steek er een waaiertje tussen. Overgiet met warme chocoladesaus. Schep of spuit slagroom uit een spuitzak over de ijsbolletjes. Werk af met hagelslag, nougatine en vers seizoensfruit, zoals hier blauwe bessen en frambozen.
Dit is een vereenvoudigde ‘Belgische’ versie van de Amerikaanse klassieker. Die bevat over het algemeen ook nog aardbeienijs en aardbeiencoulis. Frivoliteitjes zoals marachinokersen en gekleurde suiker-bolletjes, naast andere versiering voor een opvallende presentatie zijn daar naar het schijnt, ook gebruikelijk. Hier gewoon vers seizoensfruit bij de gebakken bananen.
Creatief Koken de              passie kookvurige

banana split

Bereiding
Koop klaargemaakt vanilleroomijs en chocoladeijs of maak het zelf. Klop de room op tot een stevige slagroom. Smelt de chocolade au-bain-marie met een flinke scheut room tot een gladde saus. koop of maak nougatine. Haal de schil van één banaan per tafelgenoot. Halveer de vrucht voorzichtig in de lengte. Vermijd overrijpe exemplaren of kies voor bakbananen. Verhit een pan en leg er een flinke klont boter in. Laat smelten en roer om met een paar eetlepels bruine suiker. Leg er de bananen in op het snijvlak. Laat ze een paar minuutjes bakken, tot de suikers beginnen te karamelliseren.
Ingrediënten
ingrediënten - info vanilleroomijs chocolade-ijs bananen of bakbananen bruine suiker
pure chocolade nougatine room boter waaiertjes hagelslag seizoensfruit
Op het bord. Kies indien voorhanden voor langwerpige ijsschalen. Leg er de gebakken banaanhelften in. Schep daartussen een bolletje vanilleroomijs en een bolletje chocolade-ijs. Steek er een waaiertje tussen. Overgiet met warme chocoladesaus. Schep of spuit slagroom uit een spuitzak over de ijsbolletjes. Werk af met hagelslag, nougatine en vers seizoensfruit, zoals hier blauwe bessen en frambozen.
Dit is een vereenvoudigde ‘Belgische’ versie van de Amerikaanse klassieker. Die bevat over het algemeen ook nog aardbeienijs en aardbeiencoulis. Frivoliteitjes zoals marachinokersen en gekleurde suiker-bolletjes, naast andere versiering voor een opvallende presentatie zijn daar naar het schijnt, ook gebruikelijk. Hier gewoon vers seizoensfruit bij de gebakken bananen.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige