aloo gobi met bataten

aloo gobi met bataten

mosterdzaadjes fenegriekzaad komijnzaad korianderpoeder kardemompoeder kaneelpoeder foelie chilivlokken wokolie tomaten Griekse yoghurt amandel-bloemkoolrijst
De groenten. Verdeel een halve bloemkool in roosjes. Snijd een paar geschilde zoete aardappelen in blokjes. Verwarm de oven voor op 185°C. Meng de groenten in een schaal met wokolie, zodat ze rondom ingevet zijn. Leg ze in een ovenschotel en zet ze 40 minuten in de oven op de heteluchtstand. Prik erin om de garing te controleren. Ze moeten gaar, maar niet overgegaard zijn. Garam masala. Maak je eigen specifieke kruidenmix. Neem gelijke hoeveelheden komijnzaad, fenegriekzaadjes, mosterdzaadjes, zwarte peperbolletjes, kruidnagel. Rooster deze specerijen een paar minuten in een droge pan, zonder ze te verbranden. Schep de mix in een koffiemolentje en maal deze tot poeder. Voeg kardemompoeder, korianderpoeder, kaneelpoeder, foelie, en chilivlokjes toe. Met je ervaring als amateurkok kan je de onderlinge verhouding van de kruiden bijsturen naar een persoonlijke portionering. Het is vooral belangrijk om deze kruidenmix slechts mondjesmaat toe te voegen aan de saus om een evenwichtige smaak te verzekeren. De saus. Pel een paar kleine rode uien. Pel een halve bol knoflook. Schil een paar kurkumaworteltjes. Schil een stukje verse gember. Hak dit alles samen fijn in de blender. Roerbak deze bereiding in wat wokolie. Voeg er een fles passata aan toe en laat verder sudderen. Breng op smaak met een eetlepel kruidenmix, proef en voeg meer ervan toe indien gewenst. Voeg dan de gebakken bloemkool en zoete aardappel toe. Roer het geheel goed door. Houd de bereiding op serveertemperatuur.
ingrediënten - info bloemkool zoete aardappelen (bataten) knoflook rode uien verse gember verse kurkuma passata peperbolletjes kruidnagel verse koriander
De afwerking. Ontvel een paar tomaten, haal ze leeg en verdeel het vruchtvlees in blokjes. Trek de verse koriander in plukjes. Schep met een spaan de borden vol. Werk af met tomatenblokjes en korianderplukjes. Serveer met gebakken amandel-bloemkoolrijst en Griekse yoghurt.
Dit is een vegetarische curry met bloemkool en aardappelen, van oorsprong uit het Noorden van India. Alleen, in dit recept werden de gewone aardappelen vervangen door bataten ofwel zoete aardappelen. En zoals bij vele van deze gerechten, varieert de kruidenmix enorm. Zorg er wel voor dat er fenegriek in zit, want dat zorgt toch voor een deel voor de specifieke smaak. Ik had het geluk om verse kurkuma te vinden in het winkelrek. Vervang dit door het poeder indien nodig. Je serveert hierbij rijst of naanbrood, maar om het min of meer koolhydraatarm te houden, heb ik gekozen voor gebakken amandel-bloemkoolrijst.
verse ongeschilde kurkuma geschilde kurkuma
Creatief Koken de              passie kookvurige

aloo gobi

met bataten

Bereiding
De groenten. Verdeel een halve bloemkool in roosjes. Snijd een paar geschilde zoete aardappelen in blokjes. Verwarm de oven voor op 185°C. Meng de groenten in een schaal met wokolie, zodat ze rondom ingevet zijn. Leg ze in een ovenschotel en zet ze 40 minuten in de oven op de heteluchtstand. Prik erin om de garing te controleren. Ze moeten gaar, maar niet overgegaard zijn. Garam masala. Maak je eigen specifieke kruidenmix. Neem gelijke hoeveelheden komijnzaad, fenegriekzaadjes, mosterdzaadjes, zwarte peperbolletjes, kruidnagel. Rooster deze specerijen een paar minuten in een droge pan, zonder ze te verbranden. Schep de mix in een koffiemolentje en maal deze tot poeder. Voeg kardemompoeder, korianderpoeder, kaneelpoeder, foelie, en chilivlokjes toe. Met je ervaring als amateurkok kan je de onderlinge verhouding van de kruiden bijsturen naar een persoonlijke portionering. Het is vooral belangrijk om deze kruidenmix slechts mondjesmaat toe te voegen aan de saus om een evenwichtige smaak te verzekeren. De saus. Pel een paar kleine rode uien. Pel een halve bol knoflook. Schil een paar kurkumaworteltjes. Schil een stukje verse gember. Hak dit alles samen fijn in de blender. Roerbak deze bereiding in wat wokolie. Voeg er een fles passata aan toe en laat verder sudderen. Breng op smaak met een eetlepel kruidenmix, proef en voeg meer ervan toe indien gewenst. Voeg dan de gebakken bloemkool en zoete aardappel toe. Roer het geheel goed door. Houd de bereiding op serveertemperatuur.
Ingrediënten
ingrediënten - info bloemkool zoete aardappelen (bataten) knoflook rode uien verse gember verse kurkuma passata peperbolletjes kruidnagel verse koriander
mosterdzaadjes fenegriekzaad komijnzaad korianderpoeder kardemompoeder kaneelpoeder foelie chilivlokken wokolie tomaten Griekse yoghurt amandel- bloemkoolrijst
De afwerking. Ontvel een paar tomaten, haal ze leeg en verdeel het vruchtvlees in blokjes. Trek de verse koriander in plukjes. Schep met een spaan de borden vol. Werk af met tomatenblokjes en korianderplukjes. Serveer met gebakken amandel-bloemkoolrijst en Griekse yoghurt.
Dit is een vegetarische curry met bloemkool en aardappelen, van oorsprong uit het Noorden van India. Alleen, in dit recept werden de gewone aardappelen vervangen door bataten ofwel zoete aardappelen. En zoals bij vele van deze gerechten, varieert de kruidenmix enorm. Zorg er wel voor dat er fenegriek in zit, want dat zorgt toch voor een deel voor de specifieke smaak. Ik had het geluk om verse kurkuma te vinden in het winkelrek. Vervang dit door het poeder indien nodig. Je serveert hierbij rijst of naanbrood, maar om het min of meer koolhydraatarm te houden, heb ik gekozen voor gebakken amandel-bloemkoolrijst.
verse ongepelde kurkuma gepelde kurkuma
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige