penne met
getomateerde
gorgonzolasaus
Maak de saus. Verwarm een busje culinaire
room maar laat niet koken. Snijd een spie
gorgonzola in brokken en smelt ze in de room.
Voor een blikje tomatenconcentraat toe en
meng goed. Giet een flinke scheut rode
balsamico in het pannetje en roer. Voeg een
zakje gemalen grana padano toe en meng tot
een homogene gebonden saus. Breng op
smaak met peper en zout.
peterselie
tijm
olijfolie
knoflookpasta
pancetta
lente-ui
parmezaan
peper en zout
Andere bereidingen. Kook de penne volgens
de instructies op de verpakking. Bak een paar
fijne sneetjes pancetta in een pan met een
beetje olijfolie. Kuis en snijd een bakje
champignons in schijven. Maak een marinade
van olijfolie, knoflookpasta, gedroogde tijm en
peterselie. Marineer de champignons daarin een
kwartiertje. Bak ze daarna in een hete pan met
wat olijfolie tot alle vocht bijna verdampt is.
Op het bord. Een schep penne gemengd met
pancetta en champignons. Daarop naar
believen een schep van de saus. Werk af met
plukjes peterselie, gesnipperde lente-ui en
parmezaanschaafsel.
culinaire room
gorgonzola
grana padano
rode balsamico
tomatenpuree
penne
champignons
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: