labskous uit Hamburg

labskous uit Hamburg

witte balsamico-azijn grote zoetzure augurken eieren zure haringen boter kervel tomaten zout, peper
Voorbereiding. Kook kruimige aardappelen gaar, laat uitdampen en stamp ze tot puree met de aardappelstamper. Hak de rode bietjes fijn. Doe hetzelfde met de rode uien. Snijd een paar zoetzure augurken op blokjes. Snijd de corned beef in dobbelsteentjes. De verhoudingen: reken in gewicht op 1/3 aardappelen, 1/3 corned beef en 1/3 uien en rode bieten samen. De hoeveelheden knoflook en augurkjes bepaal je zelf en voeg je straks toe naar eigen smaak. Bereidingswijze. Stoof de uien met het knoflook in een diepe pan met boter. Als de uien glazig worden, voeg dan de gehakte rode biet en de blokjes augurk toe. Laat een paar minuten stoven en uitdampen. Voeg dan de aardappelpuree toe en meng alles goed. De bereiding moet een egale roze- rode kleur hebben.
ingrediënten - info kruimige aardappelen gekookte bietjes rode uien knoflook corned beef tomatenpuree
Labskaus is een traditioneel zeemansgerecht. Meestal betekent dit dat er visoverschot of - afval in verwerkt wordt. Niet dus in deze Noord-Europese klassieker. Gezouten vlees is er het hoofdbestanddeel van. Logisch, want dat bewaarde prima op de schepen. ‘Lobscouse’ is al in het begin van de 18e eeuw bekend in Groot-Brittannië en meer bepaald in de streek rond Liverpool. De Scandinavische landen hebben er elk een eigen versie van, gaande van een soep tot een stamppot. Dit streekgerecht uit Hamburg in Duitsland, is zeer typisch, omdat er corned beef in verwerkt wordt. Dat is een Amerikaans importproduct van na de 2e Wereldoorlog. Het is er ondertussen geëvolueerd van een noodrantsoen-gerecht tot een ingeburgerd streekgerecht, met klasse!
Breng op smaak met peper, zout, een scheut tomatenpuree uit een tube en witte balsamico. Begeleiding. Snijd één grote dikke zoetzure augurk per bord in waaiervorm. Haal het vel van een paar tomaten door ze even onder te dompelen in kokend water. Haal ze leeg en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Was een handvol sla of zoals op foto, kervel. Snijd een paar mini-bietjes in schijfjes. Bak een spiegelei per bord. Laat een rolmops per bord uitlekken. Op het bord. Een royale schep labskous met daarop een spiegelei. Werk af met een waaier van augurk, bietenschijfjes, kervel of sla, tomatenblokjes en een rolmops.
Creatief Koken de              passie kookvurige

labskous

uit Hamburg

Bereiding
Voorbereiding. Kook kruimige aardappelen gaar, laat uitdampen en stamp ze tot puree met de aardappelstamper. Hak de rode bietjes fijn. Doe hetzelfde met de rode uien. Snijd een paar zoetzure augurken op blokjes. Snijd de corned beef in dobbelsteentjes. De verhoudingen: reken in gewicht op 1/3 aardappelen, 1/3 corned beef en 1/3 uien en rode bieten samen. De hoeveelheden knoflook en augurkjes bepaal je zelf en voeg je straks toe naar eigen smaak. Bereidingswijze. Stoof de uien met het knoflook in een diepe pan met boter. Als de uien glazig worden, voeg dan de gehakte rode biet en de blokjes augurk toe. Laat een paar minuten stoven en uitdampen. Voeg dan de aardappelpuree toe en meng alles goed. De bereiding moet een egale roze-rode kleur hebben.
Ingrediënten
ingrediënten - info kruimige aardappelen gekookte bietjes rode uien knoflook corned beef tomatenpuree
witte balsamico-azijn grote zoetzure augurken eieren zure haringen boter kervel tomaten zout, peper
Labskaus is een traditioneel zeemansgerecht. Meestal betekent dit dat er visoverschot of - afval in verwerkt wordt. Niet dus in deze Noord-Europese klassieker. Gezouten vlees is er het hoofdbestanddeel van. Logisch, want dat bewaarde prima op de schepen. ‘Lobscouse’ is al in het begin van de 18e eeuw bekend in Groot-Brittannië en meer bepaald in de streek rond Liverpool. De Scandinavische landen hebben er elk een eigen versie van, gaande van een soep tot een stamppot. Dit streekgerecht uit Hamburg in Duitsland, is zeer typisch, omdat er corned beef in verwerkt wordt. Dat is een Amerikaans importproduct van na de 2e Wereldoorlog. Het is er ondertussen geëvolueerd van een noodrantsoen-gerecht tot een ingeburgerd streekgerecht, met klasse!
Breng op smaak met peper, zout, een scheut tomatenpuree uit een tube en witte balsamico. Begeleiding. Snijd één grote dikke zoetzure augurk per bord in waaiervorm. Haal het vel van een paar tomaten door ze even onder te dompelen in kokend water. Haal ze leeg en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Was een handvol sla of zoals op foto, kervel. Snijd een paar mini-bietjes in schijfjes. Bak een spiegelei per bord. Laat een rolmops per bord uitlekken. Op het bord. Een royale schep labskous met daarop een spiegelei. Werk af met een waaier van augurk, bietenschijfjes, kervel of sla, tomatenblokjes en een rolmops.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige