stracotto fiorentina op de barbecue
ingrediënten - info runderschenkel wortelen uien selder knoflook
Maak een marinade van rode wijn, fijngesneden wortelen, uien, selder en een bol gekneusd knoflook. Kruid met peper en zout. Leg er de schenkels in en laat ze een uurtje marineren op kamertemperatuur. Haal het vlees uit de marinade, droog het af en bestuif het met olijfoliespray. Kruid met peper uit de molen en grof zeezout. Meng de marinade met een liter vleesbouillon, een bokaal passata en een potje tomatenpuree. Start de barbecue op. Laat de wokpan met de marinade aan de kook komen. Bak de schenkels aan beide kanten op directe hitte. Leg ze daarna in de wok en sluit die af. Sluit ook het deksel van de barbecue.

stracotto fiorentina op de barbecue

rode wijn olijfolie vleesbouillon passata tomatenpuree bladpeterselie peper en zout
De Toscaanse hoofdstad Firenze lijkt wel het paradijs te zijn van de vleeseters. Naast de bistecca alla Fiorentina is ook dit gerecht een regionale topper met een flinke lap vlees. De ‘correcte’ manier om stracotto te eten, op Italiaanse wijze dus, is net iets anders dan wat hier bij ons de gewoonte is. Als voorgerecht wordt lintpasta aangeboden, overgoten met een deel van de saus. Als hoofdgerecht komt pas daarna het vlees op tafel met de rest van de saus. Daarbij passen ‘contorni’ of bijgerechtjes zoals een fris slaatje of gebakken krieltjes.
Verwijder het deksel van de wok na een half uurtje, zodat de saus kan uitdampen en inkoken. Ze zal bovendien een lichte rooksmaak krijgen. Sluit opnieuw het barbecuedeksel en laat de pan anderhalf tot 2 uur op lage temperatuur sudderen in de koude zone. Controleer of het vlees gaar is. Hier op het bord: een schenkel overgoten met saus en afgewerkt met peterselieplukjes. Daarnaast volkoren tagliatelle. Zet ook geraspte Parmezaan op tafel.
marineren
dichtschroeien
stoven
Creatief Koken de              passie kookvurige

stracotto alla

fiorentina op de

barbecue

Maak een marinade van rode wijn, fijngesneden wortelen, uien, selder en een bol gekneusd knoflook. Kruid met peper en zout. Leg er de schenkels in en laat ze een uurtje marineren op kamertemperatuur.
Bereiding
De Toscaanse hoofdstad Firenze lijkt wel het paradijs te zijn van de vleeseters. Naast de bistecca alla Fiorentina is ook dit gerecht een regionale topper met een flinke lap vlees. De ‘correcte’ manier om stracotto te eten, op Italiaanse wijze dus, is net iets anders dan wat hier bij ons de gewoonte is. Als voorgerecht wordt lintpasta aangeboden, overgoten met een deel van de saus. Als hoofdgerecht komt pas daarna het vlees op tafel met de rest van de saus. Daarbij passen ‘contorni’ of bijgerechtjes zoals een fris slaatje of gebakken krieltjes.
Verwijder het deksel van de wok na een half uurtje, zodat de saus kan uitdampen en inkoken. Ze zal bovendien een lichte rooksmaak krijgen. Sluit opnieuw het barbecuedeksel en laat de pan anderhalf tot 2 uur op lage temperatuur sudderen in de koude zone. Controleer of het vlees gaar is.
Ingrediënten
ingrediënten - info runderschenkel wortelen uien selder knoflook
rode wijn olijfolie vleesbouillon passata tomatenpuree bladpeterselie peper en zout
Haal het vlees uit de marinade, droog het af en bestuif het met olijfoliespray. Kruid met peper uit de molen en grof zeezout. Meng de marinade met een liter vleesbouillon, een bokaal passata en een potje tomatenpuree. Start de barbecue op. Laat de wokpan met de marinade aan de kook komen. Bak de schenkels aan beide kanten op directe hitte. Leg ze daarna in de wok en sluit die af. Sluit ook het deksel van de barbecue.
Hier op het bord: een schenkel overgoten met saus en afgewerkt met peterselieplukjes. Daarnaast volkoren tagliatelle. Zet ook geraspte Parmezaan op tafel.
marineren
stoven
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige