stracotto fiorentina op de barbecue
Maak een marinade van rode wijn, fijngesneden wortelen, uien, selder en een bol gekneusd knoflook. Kruid met peper en zout. Leg er de schenkels in en laat ze een uurtje marineren op kamertemperatuur. Haal het vlees uit de marinade, droog het af en bestuif het met olijfoliespray. Kruid met peper uit de molen en grof zeezout. Meng de marinade met een liter vleesbouillon, een bokaal passata en een potje tomatenpuree. Start de barbecue op. Laat de wokpan met de marinade aan de kook komen. Bak de schenkels aan beide kanten op directe hitte. Leg ze daarna in de wok en sluit die af. Sluit ook het deksel van de barbecue.

stracotto fiorentina op de barbecue

rode wijn olijfolie vleesbouillon passata tomatenpuree bladpeterselie peper en zout
De Toscaanse hoofdstad Firenze lijkt wel het paradijs te zijn van de vleeseters. Naast de bistecca alla Fiorentina is ook dit gerecht een regionale topper met een flinke lap vlees. De ‘correcte’ manier om stracotto te eten, op Italiaanse wijze dus, is net iets anders dan wat hier bij ons de gewoonte is. Als voorgerecht wordt lintpasta aangeboden, overgoten met een deel van de saus. Als hoofdgerecht komt pas daarna het vlees op tafel met de rest van de saus. Daarbij passen ‘contorni’ of bijgerechtjes zoals een fris slaatje of gebakken krieltjes.
Verwijder het deksel van de wok na een half uurtje, zodat de saus kan uitdampen en inkoken. Ze zal bovendien een lichte rooksmaak krijgen. Sluit opnieuw het barbecuedeksel en laat de pan anderhalf tot 2 uur op lage temperatuur sudderen in de koude zone. Controleer of het vlees gaar is. Hier op het bord: een schenkel overgoten met saus en afgewerkt met peterselieplukjes. Daarnaast volkoren tagliatelle. Zet ook geraspte Parmezaan op tafel.
marineren
dichtschroeien
stoven
runderschenkel wortelen uien selder knoflook
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

stracotto alla

fiorentina op de

barbecue

Maak een marinade van rode wijn, fijngesneden wortelen, uien, selder en een bol gekneusd knoflook. Kruid met peper en zout. Leg er de schenkels in en laat ze een uurtje marineren op kamertemperatuur.
De Toscaanse hoofdstad Firenze lijkt wel het paradijs te zijn van de vleeseters. Naast de bistecca alla Fiorentina is ook dit gerecht een regionale topper met een flinke lap vlees. De ‘correcte’ manier om stracotto te eten, op Italiaanse wijze dus, is net iets anders dan wat hier bij ons de gewoonte is. Als voorgerecht wordt lintpasta aangeboden, overgoten met een deel van de saus. Als hoofdgerecht komt pas daarna het vlees op tafel met de rest van de saus. Daarbij passen ‘contorni’ of bijgerechtjes zoals een fris slaatje of gebakken krieltjes.
Verwijder het deksel van de wok na een half uurtje, zodat de saus kan uitdampen en inkoken. Ze zal bovendien een lichte rooksmaak krijgen. Sluit opnieuw het barbecuedeksel en laat de pan anderhalf tot 2 uur op lage temperatuur sudderen in de koude zone. Controleer of het vlees gaar is.
rode wijn olijfolie vleesbouillon passata tomatenpuree bladpeterselie peper en zout
Haal het vlees uit de marinade, droog het af en bestuif het met olijfoliespray. Kruid met peper uit de molen en grof zeezout. Meng de marinade met een liter vleesbouillon, een bokaal passata en een potje tomatenpuree. Start de barbecue op. Laat de wokpan met de marinade aan de kook komen. Bak de schenkels aan beide kanten op directe hitte. Leg ze daarna in de wok en sluit die af. Sluit ook het deksel van de barbecue.
Hier op het bord: een schenkel overgoten met saus en afgewerkt met peterselieplukjes. Daarnaast volkoren tagliatelle. Zet ook geraspte Parmezaan op tafel.
marineren
stoven
runderschenkel wortelen uien selder knoflook
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 verse uien 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wortelen 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 selder knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige