carnitas
Snijd een paar rode uien en leg ze samen met 2 blaadjes laurier, een eetlepel gedroogde oregano en evenveel komijnpoeder, geperste knoflookteentjes, 2 kopjes kalfsbouillon en het sap van een limoen en een sinaasappel in een grote kasserol. Kruid af met peper en zout. Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook, onder af en toe roeren. Leg het stuk varkensschouder in de saus. Het moet niet volledig ondergedompeld zijn. Dek de pan af en zet die in de oven, voorverwarmd op 150°C. Laat het vlees in ongeveer 3 uur garen. Keer het in die tijd één keer om in de pot. Haal de kasserol uit de oven. Haal het vlees eruit. Zeef de saus en laat inkoken tot ze stroperig wordt.

carnitas - Mexicaanse pulled pork

komijnpoeder knoflookpoeder zout en peper kalfsbouillon limoen sinaasappel
Maak de draden van het varkensvlees los met twee vorken. Bak de snippers krokant in een ruime braadpan. Meng met een pollepel van het gereduceerde vocht. De bereiding is nu klaar om opgediend te worden als onderdeel van een Mexicaanse maaltijd.
varkensschouder rode ui laurierblaadjes gedroogde oregano
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

carnitas

Mexicaanse

pulled pork

Snijd een paar rode uien en leg ze samen met 2 blaadjes laurier, een eetlepel gedroogde oregano en evenveel komijnpoeder, geperste knoflookteentjes, 2 kopjes kalfsbouillon en het sap van een limoen en een sinaasappel in een grote kasserol. Kruid af met peper en zout. Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook, onder af en toe roeren. Leg het stuk varkensschouder in de saus. Het moet niet volledig ondergedompeld zijn. Dek de pan af en zet die in de oven, voorverwarmd op 150°C. Laat het vlees in ongeveer 3 uur garen. Keer het in die tijd één keer om in de pot. Haal de kasserol uit de oven. Haal het vlees eruit. Zeef de saus en laat inkoken tot ze stroperig wordt.
komijnpoeder knoflookpoeder zout en peper kalfsbouillon limoen sinaasappel
Maak de draden van het varkensvlees los met twee vorken. Bak de snippers krokant in een ruime braadpan. Meng met een pollepel van het gereduceerde vocht. De bereiding is nu klaar om opgediend te worden als onderdeel van een Mexicaanse maaltijd.
varkensschouder rode ui laurierblaadjes gedroogde oregano
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige