carnitas
Mexicaanse
pulled pork
Snijd een paar rode uien en leg ze samen met
2 blaadjes laurier, een eetlepel gedroogde
oregano en evenveel komijnpoeder, geperste
knoflookteentjes, 2 kopjes kalfsbouillon en
het sap van een limoen en een sinaasappel in
een grote kasserol. Kruid af met peper en zout.
Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de
kook, onder af en toe roeren. Leg het stuk
varkensschouder in de saus. Het moet niet
volledig ondergedompeld zijn. Dek de pan af
en zet die in de oven, voorverwarmd op 150°C.
Laat het vlees in ongeveer 3 uur garen. Keer
het in die tijd één keer om in de pot.
Haal de kasserol uit de oven. Haal het vlees
eruit. Zeef de saus en laat inkoken tot ze
stroperig wordt.
komijnpoeder
knoflookpoeder
zout en peper
kalfsbouillon
limoen
sinaasappel
Maak de draden van het varkensvlees los met
twee vorken. Bak de snippers krokant in een
ruime braadpan. Meng met een pollepel van
het gereduceerde vocht.
De bereiding is nu klaar om opgediend te
worden als onderdeel van een Mexicaanse
maaltijd.
varkensschouder
rode ui
laurierblaadjes
gedroogde oregano
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: