ingrediënten - info
varkensschouder
rode ui
laurierblaadjes
gedroogde oregano
Snijd een paar rode uien en leg ze samen met 2 blaadjes
laurier, een eetlepel gedroogde oregano en evenveel
komijnpoeder, geperste knoflookteentjes, 2 kopjes
kalfsbouillon en het sap van een limoen en een sinaasappel in
een grote kasserol. Kruid af met peper en zout.
Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook, onder af
en toe roeren. Leg het stuk varkensschouder in de saus. Het
moet niet volledig ondergedompeld zijn. Dek de pan af en zet
die in de oven, voorverwarmd op 150°C. Laat het vlees in
ongeveer 3 uur garen. Keer het in die tijd één keer om in de
pot.
Haal de kasserol uit de oven. Haal het vlees eruit. Zeef de
saus en laat inkoken tot ze stroperig wordt.
carnitas - Mexicaanse pulled pork
komijnpoeder
knoflookpoeder
zout en peper
kalfsvleesbouillon
limoen
sinaasappel
Maak de draden van het varkensvlees los met twee vorken.
Bak de snippers krokant in een ruime braadpan. Meng met
een pollepel van het gereduceerde vocht.
De bereiding is nu klaar om opgediend te worden als
onderdeel van een Mexicaanse maaltijd.