Snijd de rode uien in brunoise. Haal de zaadjes uit de jalapeño pepertjes en snijd ze in fijne reepjes. Maak een paar tomaten leeg en snijd het vruchtvlees in partjes. Pers een tweetal limoenen. Haal de blaadjes van een bussel verse koriander.
Pico de gallo betekent zoveel als ‘hanensnavel’, maar heeft niets te maken met kip. Het is een traditioneel bijgerecht uit de Mexicaanse keuken. Het geheim van een goed resultaat is om de salade een dag voor gebruik te maken. De toevoeging van limoensap zorgt immers voor een ceviche-effect, waarbij de ingrediënten gegaard worden in zuur.
Meng de rode uien met het limoensap en laat een paar minuutjes staan. Doe er dan de overige ingrediënten bij, bestrooi met een lepel grof zout. Meng alles goed. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat ze daar tot de volgende dag. Alle smaken zullen dan goed gemengd zijn. Giet het vrijgekomen tomatensap weg en de salade is klaar voor gebruik.
Snijd de rode uien in brunoise. Haal de zaadjes uit de jalapeño pepertjes en snijd ze in fijne reepjes. Maak een paar tomaten leeg en snijd het vruchtvlees in partjes. Pers een tweetal limoenen. Haal de blaadjes van een bussel verse koriander.
jalapeñoverse korianderlimoenzout
Meng de rode uien met het limoensap en laat een paar minuutjes staan. Doe er dan de overige ingrediënten bij, bestrooi met een lepel grof zout. Meng alles goed. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat ze daar tot de volgende dag. Alle smaken zullen dan goed gemengd zijn. Giet het vrijgekomen tomatensap weg en de salade is klaar voor gebruik.
Pico de gallo betekent zoveel als ‘hanensnavel’, maar heeft niets te maken met kip. Het is een traditioneel bijgerecht uit de Mexicaanse keuken. Het geheim van een goed resultaat is om de salade een dag voor gebruik te maken. De toevoeging van limoensap zorgt immers voor een ceviche-effect, waarbij de ingrediënten gegaard worden in zuur.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!