pico de gallo
Snijd de rode uien in brunoise. Haal de zaadjes uit de jalapeño pepertjes en snijd ze in fijne reepjes. Maak een paar tomaten leeg en snijd het vruchtvlees in partjes. Pers een tweetal limoenen. Haal de blaadjes van een bussel verse koriander.

pico de gallo

jalapeño verse koriander limoen zout
Pico de gallo betekent zoveel als ‘hanensnavel’, maar heeft niets te maken met kip. Het is een traditioneel bijgerecht uit de Mexicaanse keuken. Het geheim van een goed resultaat is om de salade een dag voor gebruik te maken. De toevoeging van limoensap zorgt immers voor een ceviche-effect, waarbij de ingrediënten gegaard worden in zuur.
Meng de rode uien met het limoensap en laat een paar minuutjes staan. Doe er dan de overige ingrediënten bij, bestrooi met een lepel grof zout. Meng alles goed. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat ze daar tot de volgende dag. Alle smaken zullen dan goed gemengd zijn. Giet het vrijgekomen tomatensap weg en de salade is klaar voor gebruik.
tomaten rode ui
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

pico de gallo

Snijd de rode uien in brunoise. Haal de zaadjes uit de jalapeño pepertjes en snijd ze in fijne reepjes. Maak een paar tomaten leeg en snijd het vruchtvlees in partjes. Pers een tweetal limoenen. Haal de blaadjes van een bussel verse koriander.
jalapeño verse koriander limoen zout
Meng de rode uien met het limoensap en laat een paar minuutjes staan. Doe er dan de overige ingrediënten bij, bestrooi met een lepel grof zout. Meng alles goed. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat ze daar tot de volgende dag. Alle smaken zullen dan goed gemengd zijn. Giet het vrijgekomen tomatensap weg en de salade is klaar voor gebruik.
Pico de gallo betekent zoveel als ‘hanensnavel’, maar heeft niets te maken met kip. Het is een traditioneel bijgerecht uit de Mexicaanse keuken. Het geheim van een goed resultaat is om de salade een dag voor gebruik te maken. De toevoeging van limoensap zorgt immers voor een ceviche-effect, waarbij de ingrediënten gegaard worden in zuur.
tomaten rode ui
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept jalapeño  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rode uien koriander  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
de              passie Creatief Koken kookvurige