pico de gallo
ingrediënten - info tomaten rode ui
Snijd de rode uien in brunoise. Haal de zaadjes uit de jalapeño pepertjes en snijd ze in fijne reepjes. Maak een paar tomaten leeg en snijd het vruchtvlees in partjes. Pers een tweetal limoenen. Haal de blaadjes van een bussel verse koriander.

pico de gallo

de              passie Creatief Koken kookvurige
jalapeño verse koriander limoen zout
Pico de gallo betekent zoveel als ‘hanensnavel’, maar heeft niets te maken met kip. Het is een traditioneel bijgerecht uit de Mexicaanse keuken. Het geheim van een goed resultaat is om de salade een dag voor gebruik te maken. De toevoeging van limoensap zorgt immers voor een ceviche-effect, waarbij de ingrediënten gegaard worden in zuur.
Meng de rode uien met het limoensap en laat een paar minuutjes staan. Doe er dan de overige ingrediënten bij, bestrooi met een lepel grof zout. Meng alles goed. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat ze daar tot de volgende dag. Alle smaken zullen dan goed gemengd zijn. Giet het vrijgekomen tomatensap weg en de salade is klaar voor gebruik.
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

pico de gallo

ingrediënten - info tomaten rode ui
Snijd de rode uien in brunoise. Haal de zaadjes uit de jalapeño pepertjes en snijd ze in fijne reepjes. Maak een paar tomaten leeg en snijd het vruchtvlees in partjes. Pers een tweetal limoenen. Haal de blaadjes van een bussel verse koriander.
Ingrediënten Bereiding
jalapeño verse koriander limoen zout
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Meng de rode uien met het limoensap en laat een paar minuutjes staan. Doe er dan de overige ingrediënten bij, bestrooi met een lepel grof zout. Meng alles goed. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat ze daar tot de volgende dag. Alle smaken zullen dan goed gemengd zijn. Giet het vrijgekomen tomatensap weg en de salade is klaar voor gebruik.
Pico de gallo betekent zoveel als ‘hanensnavel’, maar heeft niets te maken met kip. Het is een traditioneel bijgerecht uit de Mexicaanse keuken. Het geheim van een goed resultaat is om de salade een dag voor gebruik te maken. De toevoeging van limoensap zorgt immers voor een ceviche-effect, waarbij de ingrediënten gegaard worden in zuur.
privacy beleid