carne asado
Maak de marinade. Meng in een kom geplet knoflook, limoensap, sinaasappelsap, een gesneden jalapeñopepertje en een paar flinke scheuten olijfolie. Meng met gelijke hoeveelheden koriander, chilipoeder, komijn en oregano. Meng verder met gepureerde kiwi, zoete sojasaus, uienpoeder en optioneel een schepje chipotle chili in adobosaus. Werk de marinade af met wat peper en zout. Droog het rundvlees af met keukenpapier. Gebruik een vork om er gaten in te prikken. Leg het daarna in de marinade in een pot. Zet deze een halve dag in de koelkast. Keer in die periode het vlees af en toe om in de marinade. Haal de rosbief uit de marinade en breng hem op kamertemperatuur. Grill het vlees een achttal minuten aan elke kant. Vermijd om het vlees meer dan één keer om te draaien.

carne asado

chilipoeder komijnpoeder gedroogde oregano peper en zout zoete sojasaus uienpoeder kiwi's chipotle chili in adobosaus
Leg de rosbief op de snijplank en laat hem 5-10 minuten rusten, zonder hem aan te snijden. Snijd de biefstuk dan heel dun, loodrecht op de nerf. Je kan het nu rosé opdienen.
Carne asada, vrij vertaald als ‘gebraden vlees’, is een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Het kan als hoofdgerecht geserveerd worden met frietjes en wat guacamole en pico de gallo. Maar het lijkt bedoeld om te combineren met taco’s, burrito’s, nacho’s of enchilladas.
Heb je gasten die hun vlees liever meer doorbakken hebben, roerbak de vleesreepjes dan nog een minuutje in een hete pan met een lepeltje olie.
rosbief knoflook limoen sinaasappel jalapeño verse koriander olijfolie
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

carne asado

Maak de marinade. Meng in een kom geplet knoflook, limoensap, sinaasappelsap, een gesneden jalapeñopepertje en een paar flinke scheuten olijfolie. Meng met gelijke hoeveelheden koriander, chilipoeder, komijn en oregano. Meng verder met gepureerde kiwi, zoete sojasaus, uienpoeder en optioneel een schepje chipotle chili in adobosaus. Werk de marinade af met wat peper en zout. Droog het rundvlees af met keukenpapier. Gebruik een vork om er gaten in te prikken. Leg het daarna in de marinade in een pot. Zet deze een halve dag in de koelkast. Keer in die periode het vlees af en toe om in de marinade. Haal de rosbief uit de marinade en breng hem op kamertemperatuur. Grill het vlees een achttal minuten aan elke kant. Vermijd om het vlees meer dan één keer om te draaien.
chilipoeder komijnpoeder gedroogde oregano peper en zout zoete sojasaus uienpoeder kiwi's chipotle chili in adobosaus
Leg de rosbief op de snijplank en laat hem 5-10 minuten rusten, zonder hem aan te snijden. Snijd de biefstuk dan heel dun, loodrecht op de nerf. Je kan het nu rosé opdienen.
Heb je gasten die hun vlees liever meer doorbakken hebben, roerbak de vleesreepjes dan nog een minuutje in een hete pan met een lepeltje olie.
Carne asada, vrij vertaald als ‘gebraden vlees’, is een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Het kan als hoofdgerecht geserveerd worden met frietjes en wat guacamole en pico de gallo. Maar het lijkt bedoeld om te combineren met taco’s, burrito’s, nacho’s of enchilladas.
rosbief knoflook limoen sinaasappel jalapeño verse koriander olijfolie
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige