carne asado
Maak de marinade. Meng in een kom geplet
knoflook, limoensap, sinaasappelsap, een
gesneden jalapeñopepertje en een paar flinke
scheuten olijfolie. Meng met gelijke
hoeveelheden koriander, chilipoeder, komijn en
oregano. Meng verder met gepureerde kiwi,
zoete sojasaus, uienpoeder en optioneel een
schepje chipotle chili in adobosaus. Werk de
marinade af met wat peper en zout.
Droog het rundvlees af met keukenpapier.
Gebruik een vork om er gaten in te prikken.
Leg het daarna in de marinade in een pot. Zet
deze een halve dag in de koelkast. Keer in die
periode het vlees af en toe om in de marinade.
Haal de rosbief uit de marinade en breng hem
op kamertemperatuur. Grill het vlees een
achttal minuten aan elke kant. Vermijd om het
vlees meer dan één keer om te draaien.
chilipoeder
komijnpoeder
gedroogde oregano
peper en zout
zoete sojasaus
uienpoeder
kiwi's
chipotle chili in
adobosaus
Leg de rosbief op de snijplank en laat hem 5-10
minuten rusten, zonder hem aan te snijden.
Snijd de biefstuk dan heel dun, loodrecht op de
nerf. Je kan het nu rosé opdienen.
Heb je gasten die hun vlees liever meer
doorbakken hebben, roerbak de vleesreepjes
dan nog een minuutje in een hete pan met een
lepeltje olie.
Carne asada, vrij vertaald als ‘gebraden
vlees’, is een klassieker uit de Mexicaanse
keuken. Het kan als hoofdgerecht
geserveerd worden met frietjes en wat
guacamole en pico de gallo. Maar het lijkt
bedoeld om te combineren met taco’s,
burrito’s, nacho’s of enchilladas.
rosbief
knoflook
limoen
sinaasappel
jalapeño
verse koriander
olijfolie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees: