Was en snijd de courgette, zonder te schillen, in kubusjes. Borstel de courgettebloemen, verwijder de stamper en snijd de bloemen in reepjes. Hak een paar gepelde knoflookteentjes fijn. Snipper een uitje zeer fijn.Doe deze ingrediënten in een pan, kruid met peper en zout. Stoof ze gaar in een beetje olijfolie. Voeg als laatste de bloemen toe.
tagliolini met courgette
De meest smaakvolle pasta’s zijn vaak deze met de minst ingewikkelde bereiding of deze met weinig ingrediënten. Zo ook dit recept. De eenvoud zelve, maar wat een smaak! Kies wel voor kleine courgettes, indien beschikbaar. Zonder de bloemen is deze tagliolini ook OK.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Was en snijd de courgette, zonder te schillen, in kubusjes. Borstel de courgettebloemen, verwijder de stamper en snijd de bloemen in reepjes. Hak een paar gepelde knoflookteentjes fijn. Snipper een uitje zeer fijn.Doe deze ingrediënten in een pan, kruid met peper en zout. Stoof ze gaar in een beetje olijfolie. Voeg als laatste de bloemen toe.
De meest smaakvolle pasta’s zijn vaak deze met de minst ingewikkelde bereiding of deze met weinig ingrediënten. Zo ook dit recept. De eenvoud zelve, maar wat een smaak! Kies wel voor kleine courgettes, indien beschikbaar. Zonder de bloemen is deze tagliolini ook OK.
Kook de pasta al dente, giet af en roer er de groenten onder. Serveer met geraspte parmezaan.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!