Was en snijd de courgette, zonder te schillen, in kubusjes.
Borstel de courgettebloemen, verwijder de stamper en snijd de
bloemen in reepjes. Hak een paar gepelde knoflookteentjes
fijn. Snipper een uitje zeer fijn.
Doe deze ingrediënten in een pan, kruid met peper en zout.
Stoof ze gaar in een beetje olijfolie. Voeg als laatste de
bloemen toe.
tagliolini met courgette
De meest smaakvolle pasta’s zijn vaak deze met de minst
ingewikkelde bereiding of deze met weinig ingrediënten.
Zo ook dit recept. De eenvoud zelve, maar wat een
smaak! Kies wel voor kleine courgettes, indien
beschikbaar. Zonder de bloemen is deze tagliolini ook
OK.
ingrediënten - info
courgette
courgettebloemen
knoflook
Kook de pasta al dente, giet af en roer er de groenten onder.
Serveer met geraspte Parmezaan.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: