ingrediënten - info
courgettebloemen
courgettes
pecorino
salie
eieren
De bloemen. Borstel de bloemen schoon en verwijder de
stamper. Snijd een stuk pecorino in staafjes, die net groot
genoeg zijn om in de bloemen te schuiven. Doe ook wat
gesnipperde salieblaadjes zonder de nerven bij de kaas in de
bloemen.
Plooi de bloemen voorzichtig dicht en haal ze door een
opgeklopt ei. Bestrooi met fijn geraspte Parmesan. Kruid met
peper uit de molen. Bak de gevulde bloemen 2 minuten in een
antikleefpan in een beetje olijfolie. Draai ze slechts één keer
om in die tijd.
Leg de gebakken bloemen op het bord en besprenkel met
citroensap.
De courgettes. Was en snijd de courgettes ongeschild in de
lengte in dunne slierten. Marineer ze een kwartiertje in een
mengsel van citroensap, olijfolie, verse munt, verse basilicum,
peper en zout.
courgettebloemen en -tagliatelle
Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet
weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te
vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk
moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
Parmezaan
peper & zout
olijfolie
citroen
munt
basilicum
pijnboompitjes
Het bord. Werk het bord van de courgette en
courgettebloemen af met geroosterde pijnboompitjes.
Laat de courgette-tagliatelle uitlekken en bak ze in een paar
minuutjes in een pan. Er hoeft geen olie bij. Bak niet te lang,
de courgette moet nog ‘beet’ hebben. Bestrooi op het bord met
Parmezaan.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: