konijnenstoofpot
ingrediënten - info konijn vloeiende bloem olijfolie pancetta ui knoflook selder kippenbouillon
Versnijd het konijn in de gebruikelijke stukken. Bestuif ze met bloem en bak ze rondom aan in olijfolie. Laat flinterdun gesneden pancetta meebakken. Doe er nu grof gesneden ui, geplet knoflook en geschild en gesneden selder bij. Laat alles nog even verder bakken. Schep de bereiding in een ovenschotel en giet er kippenbouillon en een glas witte wijn bij. Voeg verse salie, tijm en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout. Overgiet met een paar scheutjes witte balsamico. Leg nog een paar schijfjes citroen en een paar pitloze zwarte olijven bij het konijn.

spezzatino di coniglio - konijnenstoofpot

Dit verrassende stoofpotje van konijn is helemaal niet ‘op grootmoeders wijze’ zoals wij dat in de Lage Landen kennen. Deze Italiaanse versie met citroen en olijven geeft dit gerecht een frisse en zuiderse smaak.
Zet de schotel minstens één uur in een oven, voorverwarmd op 185°C. Controleer of het konijn gaar is. Schep de bereiding op de borden en werk af met gehakte platte peterselie. Je kan er penne en parmezaan bij serveren, maar dat hoeft niet echt.
witte wijn salie tijm rozemarijn peper & zout witte balsamico citroen olijven platte peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige print

spezzatino di

coniglio

konijnenstoofpot

ingrediënten - info konijn vloeiende bloem olijfolie pancetta ui knoflook selder kippenbouillon
Versnijd het konijn in de gebruikelijke stukken. Bestuif ze met bloem en bak ze rondom aan in olijfolie. Laat flinterdun gesneden pancetta meebakken. Doe er nu grof gesneden ui, geplet knoflook en geschild en gesneden selder bij. Laat alles nog even verder bakken. Schep de bereiding in een ovenschotel en giet er kippenbouillon en een glas witte wijn bij. Voeg verse salie, tijm en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout. Overgiet met een paar scheutjes witte balsamico. Leg nog een paar schijfjes citroen en een paar pitloze zwarte olijven bij het konijn.
Dit verrassende stoofpotje van konijn is helemaal niet ‘op grootmoeders wijze’ zoals wij dat in de Lage Landen kennen. Deze Italiaanse versie met citroen en olijven geeft dit gerecht een frisse en zuiderse smaak.
Ingrediënten Bereiding
Zet de schotel minstens één uur in een oven, voorverwarmd op 185°C. Controleer of het konijn gaar is. Schep de bereiding op de borden en werk af met gehakte platte peterselie. Je kan er penne en parmezaan bij serveren, maar dat hoeft niet echt.
witte wijn salie tijm rozemarijn peper & zout witte balsamico citroen olijven platte peterselie
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige