Maltezer konijn
ingrediënten - info konijn vloeiende bloem uien wortelen knoflook olijfolie tomatenpuree

Maltezer konijn

Maltezer konijn, het nationale gerecht van Malta, wordt daar uiteraard niet zo genoemd. In het Maltees is het ‘Stuffat tal-fenek‘. In principe gaan er ook aardappelen in, maar ik heb verschillende versies gevonden waarin die weggelaten worden. Zoals hier dus. Om onnodige koolhydraten te vermijden heb ik de saus bovendien zo weinig mogelijk gebonden met zetmeel. Maar feel free om er een dikke saus van te maken, jij bent tenslotte de creatieve hobbykok!
Bestuif de stukken konijn met vloeiende bloem. Schroei ze rondom dicht in een pan met olijfolie. Haal het vlees uit de pan. Bak gesnipperde ui, wortelschijfjes en geplet knoflook in olijfolie. Meng met tomatenpuree en laat even meestoven. Je kan de bereiding verder in een klassieke oven afwerken, maar hier heb ik gekozen voor een elektrische tajine. Leg het vlees met de uien en knoflook in de tajine. Meng met gepelde tomaten uit blik en een glas rode wijn. Voeg een kruidentuiltje van rozemarijn en laurier toe. Kruid verder met peper, zout, kaneelpoeder en paprikapoeder. Voeg wat bruine kalfsfond toe, maar niet teveel. Het konijn moet niet zwemmen.
Sluit de tajine af en stel de timer in op 2 ½ uur. Voeg dan naar smaak verse doperwtjes toe en laat nog 30 minuten afgedekt sudderen. Haal de rozemarijntakjes en laurierblaadjes uit de pot. Dien op met aardappelkroketjes of brood. Je kan de saus ook apart serveren.
gepelde tomaten rode wijn rozemarijn laurier peper & zout kaneel paprikapoeder kalfsfond doperwtjes
Creatief Koken de       passie kookvurige

Maltezer konijn

Bestuif de stukken konijn met vloeiende bloem. Schroei ze rondom dicht in een pan met olijfolie. Haal het vlees uit de pan. Bak gesnipperde ui, wortelschijfjes en geplet knoflook in olijfolie. Meng met tomatenpuree en laat even meestoven. Je kan de bereiding verder in een klassieke oven afwerken, maar hier heb ik gekozen voor een elektrische tajine. Leg het vlees met de uien en knoflook in de tajine. Meng met gepelde tomaten uit blik en een glas rode wijn. Voeg een kruidentuiltje van rozemarijn en laurier toe. Kruid verder met peper, zout, kaneelpoeder en paprikapoeder. Voeg wat bruine kalfsfond toe, maar niet teveel. Het konijn moet niet zwemmen. Sluit de tajine af en stel de timer in op 2 ½ uur. Voeg dan naar smaak verse doperwtjes toe en laat nog 30 minuten afgedekt sudderen. Haal de rozemarijntakjes en laurierblaadjes uit de pot. Dien op met aardappelkroketjes of brood. Je kan de saus ook apart serveren, bijvoorbeeld met pasta en daarna het vlees met brood.
Maltezer konijn, het nationale gerecht van Malta, wordt daar uiteraard niet zo genoemd. In het Maltees is het ‘Stuffat tal- fenek‘. In principe gaan er ook aardappelen in, maar ik heb verschillende versies gevonden waarin die weggelaten worden. Zoals hier dus. Om onnodige koolhydraten te vermijden heb ik de saus bovendien zo weinig mogelijk gebonden met zetmeel. Maar feel free om er een dikke saus van te maken, jij bent tenslotte de creatieve hobbykok!
Bereiding Ingrediënten
gepelde tomaten rode wijn rozemarijn laurier peper & zout kaneel paprikapoeder kalfsfond doperwtjes
ingrediënten - info konijn vloeiende bloem uien wortelen knoflook olijfolie tomatenpuree
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de       passie Creatief Koken kookvurige de       passie Creatief Koken kookvurige