kwarktaart à la Romanov - pashka

kwarktaart à la Romanov - pashka

ricotta eieren fijne suiker room boter
Laat 1 kg ricotta 12 uur uitlekken in een fijne neteldoek onder gewicht. Druk daarna door een fijne zeef en roer tot een gladde crème met 125 g boter op kamertemperatuur. Klop 4 eidooiers met de 200 g fijne suiker en 20 g vanillesuiker tot een ruban. Voeg op een zacht vuurtje en zonder te koken 225 g room toe. Spatel dit mengsel door de kaas, samen met 225 g amandelpoeder, gekonfijt fruit en rozijnen geweekt in bruine rum.
Pashka is een kwarkpudding vernoemd naar ‘paskhal'nyy’, het Russisch-orthodoxe Paasfeest. Het is het culinaire hoogtepunt van een overvloedige paasmaaltijd. De pudding wordt gemaakt van zo droog mogelijke kwark of ricotta, die in piramidevormige houten vormen uitgelekt wordt. Kenmerkend zijn de letters XB, wat staat voor de wedergeboorte van Christus. Deze typische houten vormen zijn hier bij ons moeilijk te vinden. Maar met een gewoon lekmandje bedoeld voor andere kaasbereidingen gaat het ook wel.
Schep opnieuw in een neteldoek en druk de massa in een speciale conische vorm (of propere bloempot). Laat in de koeling onder gewicht opnieuw 12 uur uitdruipen. Stort op een taartbord en werk af, indien gewenst, met marasquinokersen, slagroom op de randen en gekonfijt fruit.
gekonfijt fruit amandelpoeder rozijnen bruine rum vanillesuiker marasquinokersen
Creatief Koken de              passie kookvurige

kwarktaart

à la Romanov

pashka

ricotta eieren fijne suiker room boter
Laat 1 kg ricotta 12 uur uitlekken in een fijne neteldoek onder gewicht. Druk daarna door een fijne zeef en roer tot een gladde crème met 125 g boter op kamertemperatuur. Klop 4 eidooiers met de 200 g fijne suiker en 20 g vanillesuiker tot een ruban. Voeg op een zacht vuurtje en zonder te koken 225 g room toe. Spatel dit mengsel door de kaas, samen met 225 g amandelpoeder, gekonfijt fruit en rozijnen geweekt in bruine rum.
Pashka is een kwarkpudding vernoemd naar ‘paskhal'nyy’, het Russisch-orthodoxe Paasfeest. Het is het culinaire hoogtepunt van een overvloedige paasmaaltijd. De pudding wordt gemaakt van zo droog mogelijke kwark of ricotta, die in piramidevormige houten vormen uitgelekt wordt. Kenmerkend zijn de letters XB, wat staat voor de wedergeboorte van Christus. Deze typische houten vormen zijn hier bij ons moeilijk te vinden. Maar met een gewoon lekmandje bedoeld voor andere kaasbereidingen gaat het ook wel.
Schep opnieuw in een neteldoek en druk de massa in een speciale conische vorm (of propere bloempot). Laat in de koeling onder gewicht opnieuw 12 uur uitdruipen. Stort op een taartbord en werk af, indien gewenst, met marasquinokersen, slagroom op de randen en gekonfijt fruit.
Bereiding Ingrediënten
gekonfijt fruit amandelpoeder rozijnen bruine rum vanillesuiker marasquinokersen
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige