döner van lam in tomatenroomsaus

döner van lam in tomatenroomsaus

Snijd ui in fijne brunoise. Fruit in olijfolie tot glazig. Voeg dan eveneens zeer fijngesneden brunoise van een paar knoflook- teentjes toe. Laat verder bakken tot de ui bijna karamelliseert. Zet het vuur af. Bak op schijfjes gesneden Parijse champignons in olijfolie tot ze kleuren en kruid met peper. Voeg deze bereiding bij de ui. Bak in dezelfde pan kerstomaatjes op middelhoog vuur, tot net voor ze openbarsten. Voeg ze bij de andere bereiding. Kruid met dönerkruiden uit een speciaalzaak of maak zelf een mix. Meng daarvoor paprikapoeder, komijnzaad, koriander, kurkuma, madras kerriepoeder, gember, peper, selderijzout, foelie, kardamompoeder, oregano, kaneel en knoflookpoeder. Voeg magere culinaire room toe en laat even sudderen. Bak fijngesneden kebab lamsvlees in olijfolie. Je kan dit zelf maken. Neem een mooi stuk lamsfilet. Laat dit in een diepvrieszakje een nachtje droog marineren met een paar eetlepels van de dönerkruiden. Schud er de volgende dag de kruiden af en steek het vlees een half uurtje in de diepvries. Snijd het daarna op flinterdunne plakjes die je bakt in olijfolie. Voeg het gebakken vlees bij de groenten-met-room mengeling. Maak het geheel eventueel iets vloeibaarder door wat extra room erdoor te roeren. Giet het in een ovenschotel van aardewerk en dek af met een fijn laagje geraspte Parmezaan.
ingrediënten - info uien olijfolie knoflook champignons peper & zout
Het vlees van de dönerspies kan zoals meestal verwerkt worden in een broodje met groenten en saus. Maar er bestaan recepten waar het gebraden vlees met saus opgediend wordt. Zoals hier dus. Wie geen lam lust, vervangt het gewooon door rund of kip. Geef de saus een extra ‘boost’ met een paar lepels tomatenpuree. Maar dat hoeft niet écht, want in dit recept heb je al een perfecte smaakbalans.
döner van lam in tomatenroomsaus 2
Zet de ovenschotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Zet de laatste 2 minuten de grill aan. Haal de schotel uit de oven en bewaar warm tot gebruik. Besproei öz-dürum tortilla’s met olijfolie en zet ze een paar minuutjes in de hete oven. Zet ze dan opnieuw onder de grill tot ze voldoende krokant zijn. Breek de tortilla’s in stukken en leg ze op het bord. Dien op met een slaatje, tzatziki en frietjes.
kerstomaatjes dönerkruidenmix room lamsfilet Parmezaan öz-dürum tortilla’s
Creatief Koken de              passie kookvurige
Snijd ui in fijne brunoise. Fruit in olijfolie tot glazig. Voeg dan eveneens zeer fijngesneden brunoise van een paar knoflook-teentjes toe. Laat verder bakken tot de ui bijna karamelliseert. Zet het vuur af. Bak op schijfjes gesneden Parijse champignons in olijfolie tot ze kleuren en kruid met peper. Voeg deze bereiding bij de ui. Bak in dezelfde pan kerstomaatjes op middelhoog vuur, tot net voor ze openbarsten. Voeg ze bij de andere bereiding. Kruid met dönerkruiden uit een speciaalzaak of maak zelf een mix. Meng daarvoor paprikapoeder, komijnzaad, koriander, kurkuma, madras kerriepoeder, gember, peper, selderijzout, foelie, kardamompoeder, oregano, kaneel en knoflookpoeder. Voeg magere culinaire room toe en laat even sudderen. Bak fijngesneden kebab lamsvlees in olijfolie. Je kan dit zelf maken. Neem een mooi stuk lamsfilet. Laat dit in een diepvrieszakje een nachtje droog marineren met een paar eetlepels van de dönerkruiden. Schud er de volgende dag de kruiden af en steek het vlees een half uurtje in de diepvries. Snijd het daarna op flinterdunne plakjes die je bakt in olijfolie. Voeg het gebakken vlees bij de groenten-met- room mengeling. Maak het geheel eventueel iets vloeibaarder door wat extra room erdoor te roeren. Giet het in een ovenschotel van aardewerk en dek af met een fijn laagje geraspte Parmezaan.
ingrediënten - info ui olijfolie knoflook champignons peper & zout

döner van lam in

tomatenroomsaus

Het vlees van de dönerspies kan zoals meestal verwerkt worden in een broodje met groenten en saus. Maar er bestaan recepten waar het gebraden vlees met saus opgediend wordt. Zoals hier dus. Wie geen lam lust, vervangt het gewooon door rund of kip. Geef de saus een extra ‘boost’ met een paar lepels tomatenpuree. Maar dat hoeft niet écht, want in dit recept heb je al een perfecte smaakbalans.
Zet de ovenschotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Zet de laatste 2 minuten de grill aan. Haal de schotel uit de oven en bewaar warm tot gebruik. Besproei öz-dürum tortilla’s met olijfolie en zet ze een paar minuutjes in de hete oven. Zet ze dan opnieuw onder de grill tot ze voldoende krokant zijn. Breek de tortilla’s in stukken en leg ze op het bord. Dien op met een slaatje, tzatziki en frietjes.
Bereiding Ingrediënten
kerstomaatjes dönerkruidenmix room lamsfilet Parmezaan öz-dürum tortilla’s
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige