kokkinisto van lam
Marineer het vlees minstens 1 uur in rode wijn met laurier, kaneelpoeder, kruidnagel, oregano, peper en zout. Bak ondertussen de gesnipperde ui en het geplet knoflook in olijfolie. Giet deze bereiding in een ruime casserolle, samen met lamsfond. Kook de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met een scheutje olijfolie tegen het kleven. Zet de pasta even langs de kant. Maak de verse tomatenblokjes. Snijd de tomaten kruislings in aan de bovenzijde en dompel ze 20 seconden in kokend water. Onmiddellijk koelen onder de kraan. Verwijder de schil, halveer ze, maak ze leeg en snijd ze in grove stukken. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bestuif de karbonades met vloeiende bloem en bak ze langs alle kanten goudbruin in een pan met olijfolie. Doe de karbonades in de casserolle. Kook de marinade, zeef en giet over de karbonades. Zorg ervoor dat het vlees ondergedompeld is.

kokkinisto van lam

‘Kokkinisto’ betekent in het Grieks zoveel als ‘gestoofd’ oftewel een stoofpotje. Bekend zijn de moshari kokkinisto, het runderstoofpotje. Ook deze versie op basis van lamsvlees is zeer populair . De bereiding gebeurt met grote stukken vlees en tomaten. Er wordt zeer weinig water aan toegevoegd. Het stoven gebeurt op zeer lage temperatuur. Je mag de kookpot nauwelijks zien pruttelen. Het neemt dan ook veel tijd in beslag voor het vlees gaar is. Hier een ‘snellere’ versie, die meer aansluit bij de bereidingswijze van ons stoofvlees. Maar wees gerust, de smaak van deze kokkinisto is OK. Dien op met Griekse pasta.
Laat minstens 90 minuten sudderen zonder deksel, tot het vlees gaar is. Voeg na een uur de passata, tomatenpuree en verse tomaten toe en breng op smaak met peper, zout en oregano. Dien op met de opgewarmde pasta, geraspte feta en basilicum.
olijfolie peper en zout oregano laurier kruidnagel kaneelpoeder basilicum Griekse pasta feta
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
lamsstoofvlees rode wijn lamsfond ui verse tomatenblokjes tomatenpuree passata knoflook

kokkinisto van lam

Marineer het vlees minstens 1 uur in rode wijn met laurier, kaneelpoeder, kruidnagel, oregano, peper en zout. Bak ondertussen de gesnipperde ui en het geplet knoflook in olijfolie. Giet deze bereiding in een ruime casserolle, samen met lamsfond. Kook de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met een scheutje olijfolie tegen het kleven. Zet de pasta even langs de kant. Maak de verse tomatenblokjes. Snijd de tomaten kruislings in aan de bovenzijde en dompel ze 20 seconden in kokend water. Onmiddellijk koelen onder de kraan. Verwijder de schil, halveer ze, maak ze leeg en snijd ze in grove stukken. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bestuif de karbonades met vloeiende bloem en bak ze langs alle kanten goudbruin in een pan met olijfolie. Doe de karbonades in de casserolle. Kook de marinade, zeef en giet over de karbonades. Zorg ervoor dat het vlees ondergedompeld is.
‘Kokkinisto’ betekent in het Grieks zoveel als ‘gestoofd’ oftewel een stoofpotje. Bekend zijn de moshari kokkinisto, het runderstoofpotje. Ook deze versie op basis van lamsvlees is zeer populair . De bereiding gebeurt met grote stukken vlees en tomaten. Er wordt zeer weinig water aan toegevoegd. Het stoven gebeurt op zeer lage temperatuur. Je mag de kookpot nauwelijks zien pruttelen. Het neemt dan ook veel tijd in beslag voor het vlees gaar is. Hier een ‘snellere’ versie, die meer aansluit bij de bereidingswijze van ons stoofvlees. Maar wees gerust, de smaak van deze kokkinisto is OK. Dien op met Griekse pasta.
Laat minstens 90 minuten sudderen zonder deksel, tot het vlees gaar is. Voeg na een uur de passata, tomatenpuree en verse tomaten toe en breng op smaak met peper, zout en oregano. Dien op met de opgewarmde pasta, geraspte feta en basilicum.
olijfolie peper en zout oregano laurier kruidnagel kaneelpoeder basilicum Griekse pasta feta
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsvlees de              passie Creatief Koken kookvurige
lamsstoofvlees rode wijn lamsfond ui verse tomatenblokjes tomatenpuree passata knoflook