döner van kip met kaas en roomsaus
Marineer het kippenwit 1 uur in melk met dönerkruiden. Laat
uitdruipen maar bewaar de marinade. Verpak het vlees daarna in
folie en leg het in de diepvries tot het opgesteven is, maar niet
door en door bevroren. Haal het uit de verpakking, snijd het in
dunne schijfjes en bak die op hoog vuur gaar.
Bak gesneden ui tot bijna gekarameliseerd en laat op het einde
wat geplet knoflook meebakken. Bak champignonschijfjes en doe
ze bij de ui. Voeg ook een pot mascarpone toe, een paar lepels
marinade en de gebakken kippenreepjes.
Laat zachtjes een paar minuten sudderen tot alle smaken goed
vermengd zijn.
Schep de bereiding in individuele ovenschotels van aardewerk. Zet
ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
Dien recht uit de oven op met frietjes.
ingrediënten - info
kippenwit
melk
dönerkruiden
Telkens als we het Turks-Koerdisch restaurantje
Mesopotamia in Ronse bezoeken, dan neem ik ‘de 163’.
Dat is döner met kaas, roomsaus en frietjes. Toen dacht
ik: waarom dit zeer smakelijke gerechtje niet zelf maken?
Dit is het recept dat ik ontworpen en uitgetest heb. Het
resultaat kwam verrassend dicht in de buurt van het
origineel. Ik heb wel kip gebruikt in plaats van lam of kalf.
Variant: dek de ovenschotels af met geraspte Gruyère en zet ze
dan in de oven.
ui
knoflook
Parijse champignons
bakboter
mascarpone