döner van kip met kaas en roomsaus

döner van kip met kaas en roomsaus

Marineer het kippenwit 1 uur in melk met dönerkruiden. Gebruik dönerkruiden uit een speciaalzaak of maak zelf een mix. Meng daarvoor paprikapoeder, komijnzaad, koriander, kurkuma, madras kerriepoeder, gember, peper, selderijzout, foelie, kardamompoeder, oregano, kaneel en knoflookpoeder. Laat het kippenwit uitdruipen maar bewaar de marinade. Verpak het vlees daarna in folie en leg het in de diepvries tot het opgesteven is, maar niet door en door bevroren. Haal het uit de verpakking, snijd het in dunne schijfjes en bak die op hoog vuur gaar. Bak gesneden ui tot bijna gekarameliseerd en laat op het einde wat geplet knoflook meebakken. Bak champignonschijfjes en doe ze bij de ui. Voeg ook een pot mascarpone toe, een paar lepels marinade en de gebakken kippenreepjes.
Telkens als we het Turks-Koerdisch restaurantje Mesopotamia in Ronse bezochen, dan nam ik ‘de 163’. Dat is döner met kaas, roomsaus en frietjes. Toen dacht ik: waarom dit zeer smakelijke gerechtje niet zelf maken? Dit is het recept dat ik ontworpen en uitgetest heb. Het resultaat kwam verrassend dicht in de buurt van het origineel. Ik heb wel kip gebruikt in plaats van lam of kalf.
ui knoflook Parijse champignons bakboter mascarpone
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
kippenwit melk dönerkruiden
Laat zachtjes een paar minuten sudderen tot alle smaken goed vermengd zijn. Schep de bereiding in individuele ovenschotels van aardewerk. Zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Variant: dek de ovenschotels af met geraspte Gruyère en zet ze dan in de oven. Dien recht uit de oven op met frietjes.
Marineer het kippenwit 1 uur in melk met dönerkruiden. Gebruik dönerkruiden uit een speciaalzaak of maak zelf een mix. Meng daarvoor paprikapoeder, komijnzaad, koriander, kurkuma, madras kerriepoeder, gember, peper, selderijzout, foelie, kardamompoeder, oregano, kaneel en knoflookpoeder. Laat het kippenwit uitdruipen maar bewaar de marinade. Verpak het vlees daarna in folie en leg het in de diepvries tot het opgesteven is, maar niet door en door bevroren. Haal het uit de verpakking, snijd het in dunne schijfjes en bak die op hoog vuur gaar. Bak gesneden ui tot bijna gekarameliseerd en laat op het einde wat geplet knoflook meebakken. Bak champignonschijfjes en doe ze bij de ui. Voeg ook een pot mascarpone toe, een paar lepels marinade en de gebakken kippenreepjes.

döner van kip

met kaas en

roomsaus

Telkens als we het Turks-Koerdisch restaurantje Mesopotamia in Ronse bezochen, dan nam ik ‘de 163’. Dat is döner met kaas, roomsaus en frietjes. Toen dacht ik: waarom dit zeer smakelijke gerechtje niet zelf maken? Dit is het recept dat ik ontworpen en uitgetest heb. Het resultaat kwam verrassend dicht in de buurt van het origineel. Ik heb wel kip gebruikt in plaats van lam of kalf.
ui knoflook Parijse champignons bakboter mascarpone
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
selectie:
soortgelijk gerecht:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
de              passie Creatief Koken kookvurige
kippenwit melk dönerkruiden
Laat zachtjes een paar minuten sudderen tot alle smaken goed vermengd zijn. Schep de bereiding in individuele ovenschotels van aardewerk. Zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Variant: dek de ovenschotels af met geraspte Gruyère en zet ze dan in de oven. Dien recht uit de oven op met frietjes.