döner van kip met kaas en roomsaus

Marineer het kippenwit 1 uur in melk met dönerkruiden. Laat uitdruipen maar bewaar de marinade. Verpak het vlees daarna in folie en leg het in de diepvries tot het opgesteven is, maar niet door en door bevroren. Haal het uit de verpakking, snijd het in dunne schijfjes en bak die op hoog vuur gaar. Bak gesneden ui tot bijna gekarameliseerd en laat op het einde wat geplet knoflook meebakken. Bak champignonschijfjes en doe ze bij de ui. Voeg ook een pot mascarpone toe, een paar lepels marinade en de gebakken kippenreepjes. Laat zachtjes een paar minuten sudderen tot alle smaken goed vermengd zijn. Schep de bereiding in individuele ovenschotels van aardewerk. Zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Dien recht uit de oven op met frietjes.
kippenwit melk dönerkruiden ui
Telkens als we het Turks-Koerdisch restaurantje Mesopotamia in Ronse bezoeken, dan neem ik ‘de 163’. Dat is döner met kaas, roomsaus en frietjes. Toen dacht ik: waarom dit zeer smakelijke gerechtje niet zelf maken? Dit is het recept dat ik ontworpen en uitgetest heb. Het resultaat kwam verrassend dicht in de buurt van het origineel. Ik heb wel kip gebruikt in plaats van lam of kalf.
Variant: dek de ovenschotels af met geraspte Gruyère en zet ze dan in de oven.
knoflook Parijse champignons bakboter mascarpone

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige
Marineer het kippenwit 1 uur in melk met dönerkruiden. Laat uitdruipen maar bewaar de marinade. Verpak het vlees daarna in folie en leg het in de diepvries tot het opgesteven is, maar niet door en door bevroren. Haal het uit de verpakking, snijd het in dunne schijfjes en bak die op hoog vuur gaar. Bak gesneden ui tot bijna gekarameliseerd en laat op het einde wat geplet knoflook meebakken. Bak champignonschijfjes en doe ze bij de ui. Voeg ook een pot mascarpone toe, een paar lepels marinade en de gebakken kippenreepjes. Laat zachtjes een paar minuten sudderen tot alle smaken goed vermengd zijn. Schep de bereiding in individuele ovenschotels van aardewerk. Zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Dien recht uit de oven op met frietjes.
kippenwit melk dönerkruiden ui

döner van kip

met kaas en

roomsaus

Telkens als we het Turks-Koerdisch restaurantje Mesopotamia in Ronse bezoeken, dan neem ik ‘de 163’. Dat is döner met kaas, roomsaus en frietjes. Toen dacht ik: waarom dit zeer smakelijke gerechtje niet zelf maken? Dit is het recept dat ik ontworpen en uitgetest heb. Het resultaat kwam verrassend dicht in de buurt van het origineel. Ik heb wel kip gebruikt in plaats van lam of kalf.

wereldkeuken

Variant: dek de ovenschotels af met geraspte Gruyère en zet ze dan in de oven.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
knoflook Parijse champignons bakboter mascarpone
privacy beleid