konijn
op de wijze
van de Morvan
Bak de stukken konijn rondom bruin in een hete
pan met bruisende boter. Kruid met peper en
zout. Leg ze daarna in een kasserol. Bak in
dezelfde pan in halvemaantjes gesneden uien
en geplet knoflook. Bestuif met vloeiende
bloem, roer goed om en laat nog kort even
meebakken. Leg dit baksel bij het konijn.
Giet nu witte wijn gemengd met een paar
eetlepels mosterd en evenveel blanke
kalfsfond in de pot. Voeg een groot blik
tomatenblokjes toe of eenzelfde hoeveelheid
verse tomaten, ontveld en leeggemaakt. Leg er
een kruidentuiltje in van laurier,
peterseliestengels, tijm en rozemarijn.
De Morvan is een gebied in het midden van
Frankrijk, ten zuidoosten onder Parijs. Een
prachtig gebied, waarvan delen erkend zijn
als regionaal natuurpark. Boeuf
Bourguignonne, Coq au vin en ook de
andouillette, zijn de meest bekende
culinaire toppers van de regio. Lapin à la
Morvandelle is een minder bekende
klassieker uit de Bourgognestreek, maar
wel verrassend lekker!
Zet de kasserol op laag vuur en laat minstens
anderhalf uur sudderen. Controleer of het vlees
gaar is en laat desnoods nog verder sudderen.
Als het konijn gaar is, haal dan de stukken uit
de kasserol, ook het kruidentuiltje en mix de
saus. Bind indien gewenst. Leg het konijn terug
en hou de kasserol op temperatuur tot het
opdienen. Bak ondertussen spekjes krokant.
Op het bord: een paar stukken konijn met
daarover een pollepel saus. Dien op met de
spekjes en een aardappelbereiding naar keuze,
zoals hier, kroketjes. Werk af met plukjes
bladpeterselie.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
konijn
gepelde tomaten
uien
knoflook
witte Bourgogne
spekjes