konijn op de wijze van de Morvan
Bak de stukken konijn rondom bruin in een hete pan met bruisende boter. Kruid met peper en zout. Leg ze daarna in een kasserol. Bak in dezelfde pan in halvemaantjes gesneden uien en geplet knoflook. Bestuif met vloeiende bloem, roer goed om en laat nog kort even meebakken. Leg dit baksel bij het konijn. Giet nu witte wijn gemengd met een paar eetlepels mosterd en evenveel blanke kalfsfond in de pot. Voeg een groot blik tomatenblokjes toe of eenzelfde hoeveelheid verse tomaten, ontveld en leeggemaakt. Leg er een kruidentuiltje in van laurier, peterseliestengels, tijm en rozemarijn.

konijn op de wijze van de Morvan

De Morvan is een gebied in het midden van Frankrijk, ten zuidoosten onder Parijs. Een prachtig gebied, waarvan delen erkend zijn als regionaal natuurpark. Boeuf Bourguignonne, Coq au vin en ook de andouillette, zijn de meest bekende culinaire toppers van de regio. Lapin à la Morvandelle is een minder bekende klassieker uit de Bourgognestreek, maar wel verrassend lekker!
vloeiende bloem kalfsfond mosterd boter kruidentuiltje peper en zout Marc de bourgogne
Zet de kasserol op laag vuur en laat minstens anderhalf uur sudderen. Controleer of het vlees gaar is en laat desnoods nog verder sudderen. Als het konijn gaar is, haal dan de stukken uit de kasserol, ook het kruidentuiltje en mix de saus. Bind indien gewenst. Leg het konijn terug en hou de kasserol op temperatuur tot het opdienen. Bak ondertussen spekjes krokant. Op het bord: een paar stukken konijn met daarover een pollepel saus. Dien op met de spekjes en een aardappelbereiding naar keuze, zoals hier, kroketjes. Werk af met plukjes bladpeterselie.
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
konijn gepelde tomaten uien knoflook witte Bourgogne spekjes

konijn

op de wijze

van de Morvan

Bak de stukken konijn rondom bruin in een hete pan met bruisende boter. Kruid met peper en zout. Leg ze daarna in een kasserol. Bak in dezelfde pan in halvemaantjes gesneden uien en geplet knoflook. Bestuif met vloeiende bloem, roer goed om en laat nog kort even meebakken. Leg dit baksel bij het konijn. Giet nu witte wijn gemengd met een paar eetlepels mosterd en evenveel blanke kalfsfond in de pot. Voeg een groot blik tomatenblokjes toe of eenzelfde hoeveelheid verse tomaten, ontveld en leeggemaakt. Leg er een kruidentuiltje in van laurier, peterseliestengels, tijm en rozemarijn.
De Morvan is een gebied in het midden van Frankrijk, ten zuidoosten onder Parijs. Een prachtig gebied, waarvan delen erkend zijn als regionaal natuurpark. Boeuf Bourguignonne, Coq au vin en ook de andouillette, zijn de meest bekende culinaire toppers van de regio. Lapin à la Morvandelle is een minder bekende klassieker uit de Bourgognestreek, maar wel verrassend lekker!
vloeiende bloem kalfsfond mosterd boter kruidentuiltje peper en zout Marc de bourgogne
Zet de kasserol op laag vuur en laat minstens anderhalf uur sudderen. Controleer of het vlees gaar is en laat desnoods nog verder sudderen. Als het konijn gaar is, haal dan de stukken uit de kasserol, ook het kruidentuiltje en mix de saus. Bind indien gewenst. Leg het konijn terug en hou de kasserol op temperatuur tot het opdienen. Bak ondertussen spekjes krokant. Op het bord: een paar stukken konijn met daarover een pollepel saus. Dien op met de spekjes en een aardappelbereiding naar keuze, zoals hier, kroketjes. Werk af met plukjes bladpeterselie.
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept konijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
konijn gepelde tomaten uien knoflook witte Bourgogne spekjes