konijn op de wijze van de Morvan
Bak de stukken konijn rondom bruin in een hete pan met bruisende boter. Kruid met peper en zout. Leg ze daarna in een kasserol. Bak in dezelfde pan in halvemaantjes gesneden uien en geplet knoflook. Bestuif met vloeiende bloem, roer goed om en laat nog kort even meebakken. Leg dit baksel bij het konijn. Giet nu witte wijn gemengd met een paar eetlepels mosterd en evenveel blanke kalfsfond in de pot. Voeg een groot blik tomatenblokjes toe of eenzelfde hoeveelheid verse tomaten, ontveld en leeggemaakt. Leg er een kruidentuiltje in van laurier, peterseliestengels, tijm en rozemarijn.

konijn op de wijze van de Morvan

De Morvan is een gebied in het midden van Frankrijk, ten zuidoosten onder Parijs. Een prachtig gebied, waarvan delen erkend zijn als regionaal natuurpark. Boeuf Bourguignonne, Coq au vin en ook de andouillette, zijn de meest bekende culinaire toppers van de regio. Lapin à la Morvandelle is een minder bekende klassieker uit de Bourgognestreek, maar wel verrassend lekker!
ingrediënten - info konijn gepelde tomaten uien knoflook witte Bourgogne spekjes
vloeiende bloem kalfsfond mosterd boter kruidentuiltje peper en zout Marc de bourgogne
Zet de kasserol op laag vuur en laat minstens anderhalf uur sudderen. Controleer of het vlees gaar is en laat desnoods nog verder sudderen. Als het konijn gaar is, haal dan de stukken uit de kasserol, ook het kruidentuiltje en mix de saus. Bind indien gewenst. Leg het konijn terug en hou de kasserol op temperatuur tot het opdienen. Bak ondertussen spekjes krokant. Op het bord: een paar stukken konijn met daarover een pollepel saus. Dien op met de spekjes en een aardappelbereiding naar keuze, zoals hier, kroketjes. Werk af met plukjes bladpeterselie.
Creatief Koken de              passie kookvurige

konijn

op de wijze

van de Morvan

ingrediënten - info konijn gepelde tomaten uien knoflook spekjes witte Bourgogne
Bak de stukken konijn rondom bruin in een hete pan met bruisende boter. Kruid met peper en zout. Leg ze daarna in een kasserol. Bak in dezelfde pan in halvemaantjes gesneden uien en geplet knoflook. Bestuif met vloeiende bloem, roer goed om en laat nog kort even meebakken. Leg dit baksel bij het konijn. Giet nu witte wijn gemengd met een paar eetlepels mosterd en evenveel blanke kalfsfond in de pot. Voeg een groot blik tomatenblokjes toe of eenzelfde hoeveelheid verse tomaten, ontveld en leeggemaakt. Leg er een kruidentuiltje in van laurier, peterseliestengels, tijm en rozemarijn.
De Morvan is een gebied in het midden van Frankrijk, ten zuidoosten onder Parijs. Een prachtig gebied, waarvan delen erkend zijn als regionaal natuurpark. Boeuf Bourguignonne, Coq au vin en ook de andouillette, zijn de meest bekende culinaire toppers van de regio. Lapin à la Morvandelle is een minder bekende klassieker uit de Bourgognestreek, maar wel verrassend lekker!
Bereiding Ingrediënten
vloeiende bloem kalfsfond mosterd boter kruidentuiltje peper en zout Marc de bourgogne
Zet de kasserol op laag vuur en laat minstens anderhalf uur sudderen. Controleer of het vlees gaar is en laat desnoods nog verder sudderen. Als het konijn gaar is, haal dan de stukken uit de kasserol, ook het kruidentuiltje en mix de saus. Bind indien gewenst. Leg het konijn terug en hou de kasserol op temperatuur tot het opdienen. Bak ondertussen spekjes krokant. Op het bord: een paar stukken konijn met daarover een pollepel saus. Dien op met de spekjes en een aardappelbereiding naar keuze, zoals hier, kroketjes. Werk af met plukjes bladpeterselie.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige