Picon au vin blanc
Picon royal
Amer Picon
droge muscadet
of cava
Doe een tweetal ijsblokjes in een
longdrinkglas. Vul tot de helft met Picon
Amer.
Giet er een half borrelglas (2 cl) gin en een
scheutje citroensiroop bij. De siroop
weglaten kan ook.
Picon is een aperitiefdrankje gemaakt op
basis van sinaasappels en aromaten. Het
werd in 1832 voor het eerst gedistilleerd en
was bedoeld als middeltje tegen malaria.
Het is bijzonder populair in Noord-Frankrijk,
waar het vaak gedronken wordt met bier.
Ook bij ons vind je de picon au vin blanc op
bijna elke drankkaart in het Heuvelland en
ver daarbuiten.
De Amer Picon is een basisdrankje en wordt
zelden onversneden gedronken. Naast de
witte wijn kan je experimenteren met cassis,
citroen, citroenjenever, tripple sec of andere
likeurtjes.
Weinigen die het doen, maar het is aan te
raden om je piconmix zonder toevoeging
van het ijs uiteraard, vooraf te bereiden en
die minstens een week te laten rusten.
Vul nu het glas tot de rand met droge witte wijn
of met cava in de “Royal”-versie.
Decoreer indien gewenst de rand van het glas
met een dun gesneden sliert sinaasappelschil
(onbespoten!) waarvan het witte vlies
verwijderd is, of een sinaasappelschijfje in het
glas.
citroensiroop
gin
sinaasappel