Amer Picon droge muscadet of cava
Doe een tweetal ijsblokjes in een longdrinkglas. Vul tot de helft met Picon Amer. Giet er een half borrelglas (2 cl) gin en een scheutje citroensiroop bij. De siroop weglaten kan ook.

Picon au vin blanc - Picon royal

Picon is een aperitiefdrankje gemaakt op basis van sinaasappels en aromaten. Het werd in 1832 voor het eerst gedistilleerd en was bedoeld als middeltje tegen malaria. Het is bijzonder populair in Noord-Frankrijk, waar het vaak gedronken wordt met bier. Ook bij ons vind je de picon au vin blanc op bijna elke drankkaart in het Heuvelland en ver daarbuiten. De Amer Picon is een basisdrankje en wordt zelden onversneden gedronken. Naast de witte wijn kan je experimenteren met cassis, citroen, citroenjenever, tripple sec of andere likeurtjes. Weinigen die het doen, maar het is aan te raden om je piconmix zonder toevoeging van het ijs uiteraard, vooraf te bereiden en die minstens een week te laten rusten.
Bekijk ook dit receptje:Amandelmousse met granité van Picon  
citroensiroop gin sinaasappel
Parelhoen met duinvoetje en Piconsaus
Vul nu het glas tot de rand met droge witte wijn of met cava in de “Royal”-versie. Decoreer indien gewenst de rand van het glas met een dungesneden sliert sinaasappelschil (onbespoten!) waarvan het witte vlies verwijderd is, of een sinaasappelschijfje in het glas.
Creatief Koken de              passie kookvurige

Picon au vin blanc

Picon royal

Amer Picon droge muscadet of cava
Doe een tweetal ijsblokjes in een longdrinkglas. Vul tot de helft met Picon Amer. Giet er een half borrelglas (2 cl) gin en een scheutje citroensiroop bij. De siroop weglaten kan ook.
Picon is een aperitiefdrankje gemaakt op basis van sinaasappels en aromaten. Het werd in 1832 voor het eerst gedistilleerd en was bedoeld als middeltje tegen malaria. Het is bijzonder populair in Noord-Frankrijk, waar het vaak gedronken wordt met bier. Ook bij ons vind je de picon au vin blanc op bijna elke drankkaart in het Heuvelland en ver daarbuiten. De Amer Picon is een basisdrankje en wordt zelden onversneden gedronken. Naast de witte wijn kan je experimenteren met cassis, citroen, citroenjenever, tripple sec of andere likeurtjes. Weinigen die het doen, maar het is aan te raden om je piconmix zonder toevoeging van het ijs uiteraard, vooraf te bereiden en die minstens een week te laten rusten.
Bekijk ook dit receptje:Amandelmousse met granité van Picon   Ingrediënten Bereiding
Vul nu het glas tot de rand met droge witte wijn of met cava in de “Royal”-versie. Decoreer indien gewenst de rand van het glas met een dungesneden sliert sinaasappelschil (onbespoten!) waarvan het witte vlies verwijderd is, of een sinaasappelschijfje in het glas.
citroensiroop gin sinaasappel
Parelhoen met duinvoetje en Piconsaus
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige