Amer Picon
droge muscadet
of cava
Doe een tweetal ijsblokjes in een longdrinkglas. Vul tot de
helft met Picon Amer.
Giet er een half borrelglas (2 cl) gin en een scheutje
citroensiroop bij. De siroop weglaten kan ook.
Picon au vin blanc - Picon royal
Picon is een aperitiefdrankje gemaakt op basis van
sinaasappels en aromaten. Het werd in 1832 voor het
eerst gedistilleerd en was bedoeld als middeltje tegen
malaria.
Het is bijzonder populair in Noord-Frankrijk, waar het
vaak gedronken wordt met bier. Ook bij ons vind je de
picon au vin blanc op bijna elke drankkaart in het
Heuvelland en ver daarbuiten.
De Amer Picon is een basisdrankje en wordt zelden
onversneden gedronken. Naast de witte wijn kan je
experimenteren met cassis, citroen, citroenjenever, tripple
sec of andere likeurtjes.
Weinigen die het doen, maar het is aan te raden om je
piconmix zonder toevoeging van het ijs uiteraard, vooraf
te bereiden en die minstens een week te laten rusten.
citroensiroop
gin
sinaasappel
Vul nu het glas tot de rand met droge witte wijn of met
cava in de “Royal”-versie.
Decoreer indien gewenst de rand van het glas met een
dungesneden sliert sinaasappelschil (onbespoten!)
waarvan het witte vlies verwijderd is, of een
sinaasappelschijfje in het glas.