amandelmousse met granité van Picon

amandelmousse met granité van Picon

Granité. Meng alle ingrediënten voor de granité in de ijsmachine en zet die op sorbetstand. Als je een ‘echte’ granité wil, dan zet je het mengsel in een glazen kom in de diepvries en bewerk je het elk half uur met een vork, tot je alleen nog maar ijskristallen hebt. Amandelmousse. Klop eidooiers met suiker wit. Breng melk aan de kook en roer een deel door het eimengsel. Meng af vuur met de rest van de melk. Voeg geweekte gelatine en amandelmelk toe. Laat afkoelen tot lauw en meng dan met lobbig geklopte room. Zet de glazen schuin in een rek en vul ze half. Afwerking. Klop de room op met een zakje vanillesuiker. Schep de room in een spuitzak en spuit een torentje op de mousse. Leg daarop de braambessen, frambozen en blauwe bessen. Snipper een paar muntblaadjes over het fruit. Bestuif met bloemsuiker. Schraap met een vork de piconsorbet naast de vruchtjes. Dien onmiddellijk op.
Mousse: 140 g melk 2 eidooiers 20 g suiker 105 g amandelmelk 400 g room gelatine rood fruit bloemsuiker vanillesuiker slagroom munt
Creatief Koken de              passie kookvurige
Granité: 1 dl Picon Amer 25 g water 25 g suiker 25g sinaasappelsap
print

amandelmousse

met

granité van Picon

Granité. Meng alle ingrediënten voor de granité in de ijsmachine en zet die op sorbetstand. Als je een ‘echte’ granité wil, dan zet je het mengsel in een glazen kom in de diepvries en bewerk je het elk half uur met een vork, tot je alleen nog maar ijskristallen hebt. Amandelmousse. Klop eidooiers met suiker wit. Breng melk aan de kook en roer een deel door het eimengsel. Meng af vuur met de rest van de melk. Voeg geweekte gelatine en amandelmelk toe. Laat afkoelen tot lauw en meng dan met lobbig geklopte room. Zet de glazen schuin in een rek en vul ze half. Afwerking. Klop de room op met een zakje vanillesuiker. Schep de room in een spuitzak en spuit een torentje op de mousse. Leg daarop de braambessen, frambozen en blauwe bessen. Snipper een paar muntblaadjes over het fruit. Bestuif met bloemsuiker. Schraap met een vork de piconsorbet naast de vruchtjes. Dien onmiddellijk op.
Mousse: 140 g melk 2 eidooiers 20 g suiker 105 g amandelmelk 400 g room gelatine rood fruit bloemsuiker vanillesuiker slagroom munt
de              passie Creatief Koken kookvurige
Granité: 1 dl Picon Amer 25 g water 25 g suiker 25g sinaasappelsap
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: