amandelmousse
met
granité van Picon
Granité. Meng alle ingrediënten voor de
granité in de ijsmachine en zet die op
sorbetstand. Als je een ‘echte’ granité wil, dan
zet je het mengsel in een glazen kom in de
diepvries en bewerk je het elk half uur met een
vork, tot je alleen nog maar ijskristallen hebt.
Amandelmousse. Klop eidooiers met suiker
wit. Breng melk aan de kook en roer een deel
door het eimengsel. Meng af vuur met de rest
van de melk. Voeg geweekte gelatine en
amandelmelk toe. Laat afkoelen tot lauw en
meng dan met lobbig geklopte room.
Zet de glazen schuin in een rek en vul ze half.
Afwerking. Klop de room op met een zakje
vanillesuiker. Schep de room in een spuitzak
en spuit een torentje op de mousse. Leg
daarop de braambessen, frambozen en blauwe
bessen. Snipper een paar muntblaadjes over
het fruit. Bestuif met bloemsuiker. Schraap met
een vork de piconsorbet naast de vruchtjes.
Dien onmiddellijk op.
Granité:
1 dl Picon Amer
25 g water
25 g suiker
25g sinaasappelsap
Mousse:
140 g melk
2 eidooiers
20 g suiker
105 g amandelmelk
400 g room
gelatine
rood fruit
bloemsuiker
vanillesuiker
slagroom
munt