quiche lorraine
3 eieren
2,5 dl room
250 gr gruyère
peper uit de molen
Snijd het spek in reepjes en snipper de ui. Leg
het deeg in een taartvorm en druk goed aan.
Bak de spekreepjes met de ui en meng, af het
vuur, met geraspte kaas. Klop de eieren en de
room op, kruid met peper en roer dit onder de
spek-met-ui-mengeling.
Je hoeft geen koksschool gevolgd te
hebben om dit gerechtje op tafel te zetten.
De eenvoud van een receptje is vaak de
sleutel van het succes.
Deze quiche is zo bekend, zo
ongecompliceerd en toch zo smaakvol, dat
je er stil van wordt.
Een goed glaasje witte wijn uit de Elzas
erbij en je bent even in vakantiestemming…
Doorprik de taartbodem, giet er de vulling in en
bak af gedurende 45 minuten in een oven op
185°C op hete luchtstand, waarvan de laatste
20 minuten op gewone warmte.
Laat afkoelen tot lauw en snijd de quiche dan
pas in individuele porties.
kruimeldeeg
mager spek
uien
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: