3 eieren 2,5 dl room 250 gr Gruyère peper uit de molen
Snijd het spek in reepjes en snipper de ui. Leg het deeg in een taartvorm en druk goed aan. Bak de spekreepjes met de ui en meng, af het vuur, met geraspte kaas. Klop de eieren en de room op, kruid met peper en roer dit onder de spek-met-ui-mengeling. .

quiche Lorraine

Je hoeft geen koksschool gevolgd te hebben om dit gerechtje op tafel te zetten. De eenvoud van een receptje is vaak de sleutel van het succes. Deze quiche is zo bekend, zo ongecompliceerd en toch zo smaakvol, dat je er stil van wordt. Een goed glaasje witte wijn uit de Elzas erbij en je bent even in vakantiestemming…
Doorprik de taartbodem, giet er de vulling in en bak af gedurende 45 minuten in een oven op 185°C op hete luchtstand, waarvan de laatste 20 minuten op gewone warmte. Laat afkoelen tot lauw en snijd de quiche dan pas in individuele porties
kruimeldeeg mager spek uien

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

quiche Lorraine

3 eieren 2,5 dl room 250 gr Gruyère peper uit de molen
Snijd het spek in reepjes en snipper de ui. Leg het deeg in een taartvorm en druk goed aan. Bak de spekreepjes met de ui en meng, af het vuur, met geraspte kaas. Klop de eieren en de room op, kruid met peper en roer dit onder de spek-met-ui-mengeling. .
Je hoeft geen koksschool gevolgd te hebben om dit gerechtje op tafel te zetten. De eenvoud van een receptje is vaak de sleutel van het succes. Deze quiche is zo bekend, zo ongecompliceerd en toch zo smaakvol, dat je er stil van wordt. Een goed glaasje witte wijn uit de Elzas erbij en je bent even in vakantiestemming…

wereldkeuken

Doorprik de taartbodem, giet er de vulling in en bak af gedurende 45 minuten in een oven op 185°C op hete luchtstand, waarvan de laatste 20 minuten op gewone warmte. Laat afkoelen tot lauw en snijd de quiche dan pas in individuele porties
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
kruimeldeeg mager spek uien
privacy beleid