3 eieren
2,5 dl room
250 gr Gruyère
peper uit de molen
Snijd het spek in reepjes en snipper de ui. Leg het deeg in
een taartvorm en druk goed aan.
Bak de spekreepjes met de ui en meng, af het vuur, met
geraspte kaas. Klop de eieren en de room op, kruid met peper
en roer dit onder de spek-met-ui-mengeling.
quiche Lorraine
Je hoeft geen koksschool gevolgd te hebben om dit
gerechtje op tafel te zetten.
De eenvoud van een receptje is vaak de sleutel van het
succes.
Deze quiche is zo bekend, zo ongecompliceerd en toch
zo smaakvol, dat je er stil van wordt.
Een goed glaasje witte wijn uit de Elzas erbij en je bent
even in vakantiestemming…
Doorprik de taartbodem, giet er de vulling in en bak af
gedurende 45 minuten in een oven op 185°C op hete
luchtstand, waarvan de laatste 20 minuten op gewone
warmte.
Laat afkoelen tot lauw en snijd de quiche dan pas in
individuele porties.
ingrediënten - info
kruimeldeeg
mager spek
uien