Adana köfte met bulgur kisir
Adana köfte: meng het rundergehakt met fijngesneden ui, geperst knoflook, paneermeel en een losgeklopt ei. Meng de kruiden onder de bereiding: peper en zout, komijn en köftekruiden (zelf samenstellen, supermarkt of speciaalzaak). Maak er gehakballen van en leg die in een ingevette ovenschotel. Zet de schotel 35 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer met een spiesje of ze gaar zijn. Bulgur kisir: bereid de bulgur zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Emondeer ondertussen de tomaten door ze in heet water onder te dompelen, af te koelen onder de kraan en te schillen. Halveer, verwijder de inhoud en snijd het vruchtvlees in brunoise. Maak paprikapuree. Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadjes. Gaar de paprika’s in een ovenschotel in de oven, 25 minuutjes op 185°C. Pureer met een scheutje olijfolie.

Adana köfte met bulgur kisir

Adana is een Turkse stad in het zuid-oosten van dat land. Deze köfte is een variant op het ‘Adana kebabi’, de beschermde benaming voor een grillspies met ongeveer dezelfde bereiding. Behalve dan, dat die spies lamsgehakt bevat en staartvet, de kenmerkende ingrediënten voor de Adana kebabi. Er zijn gelijksoortige recepten te vinden in Irak en Syrië.
Hak de peterselie en de muntblaadjes. Schil de komkommer, snijd in de lengte in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in brunoise. Meng nu de bulgur met, in hoeveelheden volgens smaak, wat olijfolie, tomatenpuree, tomatenblokjes, paprikapuree, komkommerblokjes, gehakte peterselie en munt. Dien op met een gemengde salade naar keuze.
komijn bulgur olijfolie tomaten rode paprika peterselie komkommer munt gemengde salade
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
rundergehakt ui paneermeel eieren knoflook peper en zout köftekruiden

Adana köfte

met bulgur kisir

Adana köfte: meng het rundergehakt met fijngesneden ui, geperst knoflook, paneermeel en een losgeklopt ei. Meng de kruiden onder de bereiding: peper en zout, komijn en köftekruiden (zelf samenstellen, supermarkt of speciaalzaak). Maak er gehakballen van en leg die in een ingevette ovenschotel. Zet de schotel 35 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer met een spiesje of ze gaar zijn. Bulgur kisir: bereid de bulgur zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Emondeer ondertussen de tomaten door ze in heet water onder te dompelen, af te koelen onder de kraan en te schillen. Halveer, verwijder de inhoud en snijd het vruchtvlees in brunoise. Maak paprikapuree. Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadjes. Gaar de paprika’s in een ovenschotel in de oven, 25 minuutjes op 185°C. Pureer met een scheutje olijfolie.
Adana is een Turkse stad in het zuid-oosten van dat land. Deze köfte is een variant op het ‘Adana kebabi’, de beschermde benaming voor een grillspies met ongeveer dezelfde bereiding. Behalve dan, dat die spies lamsgehakt bevat en staartvet, de kenmerkende ingrediënten voor de Adana kebabi. Er zijn gelijksoortige recepten te vinden in Irak en Syrië.
Hak de peterselie en de muntblaadjes. Schil de komkommer, snijd in de lengte in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in brunoise. Meng nu de bulgur met, in hoeveelheden volgens smaak, wat olijfolie, tomatenpuree, tomatenblokjes, paprikapuree, komkommerblokjes, gehakte peterselie en munt. Dien op met een gemengde salade naar keuze.
komijn bulgur olijfolie tomaten rode paprika peterselie komkommer munt gemengde salade
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 komkommer 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 verse uien
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
rundergehakt ui paneermeel eieren knoflook peper en zout köftekruiden
KOOKINFO