rundergehakt ui knoflook olijfolie komijn peper en zout oregano koriander tomatenpuree
Maak eerst de vulling: bak fijn gesnipperde ui en geplet knoflook in wat olijfolie. Voeg rundergehakt toe en roerbak tot het bloed verdwenen is. Voeg de kruiden toe: komijn, peper, zout, verse gesnipperde oregano en gehakte koriander. Meng de bereiding met een paar lepels tomatenpuree, geroosterde pijnboompitjes en verbrokkelde fetakaas. Laat nog even sudderen en laat dan af het vuur afkoelen. De courgettes. Snijd de onder- en bovenkant af van de ronde courgettes. Halveer ze en haal er met een lepel in één draaiende beweging het vruchtvlees uit tot op een centimetertje van de schil.

gevulde puntpaprika’s met courgettes

Snijd een paar langwerpige courgettes op schijven, bestuif met olijfolie en quadrileer ze in een grillpan. Kruid met peper en zout. Maak tzatziki: rasp een geschilde komkommer fijn boven een zeef. Druk er zoveel als mogelijk vocht uit. Doe de droge komkommerpulp bij de Griekse yoghurt en meng met tzatzikikruiden uit een pakje of met geplette verse knoflook en versnipperde dille. Vul de puntpaprika’s en de uitgeholde courgettes met de gehaktbereiding. Zet de paprika’s en de gevulde courgettes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C op heteluchtstand. Op het bord: een puntpaprika, een gevulde courgette, een schep tzatziki afgewerkt met gesnipperde lente-ui, een paar schijfjes gegrilde courgette en een paar blaadjes krulsla.
pijnboompitjes feta ronde courgettes langwerpige courgettes puntpaprika’s komkommer Griekse yoghurt dille lente-ui kropsla

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

gevulde

puntpaprika’s

met courgettes

rundergehakt ui knoflook olijfolie komijn peper en zout oregano koriander tomatenpuree
Maak eerst de vulling: bak fijn gesnipperde ui en geplet knoflook in wat olijfolie. Voeg rundergehakt toe en roerbak tot het bloed verdwenen is. Voeg de kruiden toe: komijn, peper, zout, verse gesnipperde oregano en gehakte koriander. Meng de bereiding met een paar lepels tomatenpuree, geroosterde pijnboompitjes en verbrokkelde fetakaas. Laat nog even sudderen en laat dan af het vuur afkoelen. De courgettes. Snijd de onder- en bovenkant af van de ronde courgettes. Halveer ze en haal er met een lepel in één draaiende beweging het vruchtvlees uit tot op een centimetertje van de schil.

wereldkeuken

Snijd een paar langwerpige courgettes op schijven, bestuif met olijfolie en quadrileer ze in een grillpan. Kruid met peper en zout. Maak tzatziki: rasp een geschilde komkommer fijn boven een zeef. Druk er zoveel als mogelijk vocht uit. Doe de droge komkommerpulp bij de Griekse yoghurt en meng met tzatzikikruiden uit een pakje of met geplette verse knoflook en versnipperde dille. Vul de puntpaprika’s en de uitgeholde courgettes met de gehaktbereiding. Zet de paprika’s en de gevulde courgettes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C op heteluchtstand. Op het bord: een puntpaprika, een gevulde courgette, een schep tzatziki afgewerkt met gesnipperde lente-ui, een paar schijfjes gegrilde courgette en een paar blaadjes krulsla.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
pijnboompitjes feta ronde courgettes langwerpige courgettes puntpaprika’s komkommer Griekse yoghurt dille lente-ui kropsla
privacy beleid