giuvech
ingrediënten - info lamsstoofvlees bloem rode ui princessebonen courgettes rode en groene paprika tomaten olijfolie
Schil en snijd de paprika’s in repen. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in grove stukken of gebruik gepelde tomaten uit blik. Snijd de uien op halve maantjes en kneus het knoflook. Snijd de courgettes en aubergines in schijven. Snijd de wortelen in reepjes. Stoof de ui, wortelen, courgette, knoflook en paprikareepjes aan in boter. Giet deze groenten daarna in een kookpot en voeg lamsfond en witte wijn toe. Schroei het stoofvlees dicht in olie. Doe het vlees in de kookpot bij de groenten.

giuvech

Gyuvech was en is een Bulgaarse aardewerken pot. Daarin wordt het gelijknamige recept gekookt, dat in zowat de hele Balkan en in Turkije zeer gekend en geliefd is. Vanwege dit uitgestreke gebied en door de loop der tijden heen, is er heel wat variatie gekomen in de ingrediënten die in het stoofpotje belanden. Veel hangt af van de lokaal beschikbare groenten en vleessoorten. ook zijn er vegetarische gyuvech-varianten. Hier een versie in de Hongaarse stoofketel, met klassieke Balkangroenten en met lamsstoofvlees.
Hier werd de rijst afzonderlijk gekookt. In het traditionele recept hoort de rijst thuis in de kookpot tijdens het gaarproces.
Voeg na een half uurtje de princessebonen, tomaten, gehakte peterselie, Morteauworst (of een soortgelijk varkensworstje) en kruiden toe. Laat nog minstens een uur sudderen. Controleer of het vlees gaar is.
knoflook wortelen witte wijn komijn paprikapoeder peterselie lamsfond varkensworstjes rijst peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige

giuvech

Schil en snijd de paprika’s in repen. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in grove stukken of gebruik gepelde tomaten uit blik. Snijd de uien op halve maantjes en kneus het knoflook. Snijd de courgettes en aubergines in schijven. Snijd de wortelen in reepjes. Stoof de ui, wortelen, courgette, knoflook en paprikareepjes aan in boter. Giet deze groenten daarna in een kookpot en voeg lamsfond en witte wijn toe. Schroei het stoofvlees dicht in olie. Doe het vlees in de kookpot bij de groenten.
Gyuvech was en is een Bulgaarse aardewerken pot. Daarin wordt het gelijknamige recept gekookt, dat in zowat de hele Balkan en in Turkije zeer gekend en geliefd is. Vanwege dit uitgestreke gebied en door de loop der tijden heen, is er heel wat variatie gekomen in de ingrediënten die in het stoofpotje belanden. Veel hangt af van de lokaal beschikbare groenten en vleessoorten. ook zijn er vegetarische gyuvech-varianten. Hier een versie in de Hongaarse stoofketel, met klassieke Balkangroenten en met lamsstoofvlees.
Voeg na een half uurtje de princessebonen, tomaten, gehakte peterselie, Morteauworst (of een soortgelijk varkensworstje) en kruiden toe. Laat nog minstens een uur sudderen. Controleer of het vlees gaar is.
Bereiding Ingrediënten
Hier werd de rijst afzonderlijk gekookt. In het traditionele recept hoort de rijst thuis in de kookpot tijdens het gaarproces.
ingrediënten - info lamsstoofvlees bloem rode ui princessebonen courgettes rode en groene paprika tomaten olijfolie
knoflook wortelen witte wijn komijn paprikapoeder peterselie lamsfond varkensworstjes rijst peper & zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige