matoufè
Snijd het spek in reepjes en bak die krokant.
Laat uitlekken in een vergiet. Meng 25 cl melk
met twee flinke soeplepels tarwebloem. Klop
een achttal eieren los, samen met het papje
van melk en bloem.
Doe de spekjes terug in de pan en giet er de
eibereiding bij. Kruid met een paar draaien uit
de pepermolen en een snuifje zout. Zet op
middelhoog vuur en blijf roeren tot de eieren
gestold zijn.
Dien op met bruin brood en gezouten boter.
melk.
eieren
peper en zout
De Matoufè of Matoufet lijkt veel op een
banaal roerei met spek, maar in Marche-en-
Famenne denkt men daar anders over. Er
bestaat een heuse broederschap ‘Royale
Confrérie Du Matoufé’ die het eeuwenoude
recept bewaakt, koestert en promoot.
mager gezouten spek
tarwebloem
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten met vlees: