Dinantse koek - couques de Dinant
600 g vloeibare honing
800 g patisseriebloem
peperkoekkruiden
Zeef de bloem en meng met een mespuntje zout, een paar
eetlepels peperkoekkruiden en kaneelpoeder. Niet te zuinig
zijn met de kruiding.
Maak een kuiltje in de gekruide bloem en giet er de lichtjes
opgewarmde honing in. Kneed tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg over verschillende bakvormen die vooraf
ingesmeerd zijn met boter en bestoven met bloem. Borstel het
deeg in met water. Zet de bakvormen in een oven
voorverwarmd op 250 tot 300°C. Blijf in de buurt van de oven
en bak ze net zo lang tot de koeken keihard zijn.
Laat afkoelen voor het ontvormen.
De Dinantse koek dateert uit de 15e eeuw en werd vroeger
gebakken met speltbloem. De koeken worden in houten
bakvormen gemaakt.
Foto: Wikimedia
kaneelpoeder
zout
boter