Dinantse koek
couques de Dinant
600 g vloeibare
honing
800 g
patisseriebloem
peperkoekkruiden
Zeef de bloem en meng met een mespuntje
zout, een paar eetlepels peperkoekkruiden en
kaneelpoeder. Niet te zuinig zijn met de
kruiding.
Maak een kuiltje in de gekruide bloem en giet
er de lichtjes opgewarmde honing in. Kneed tot
een soepel deeg.
Verdeel het deeg over verschillende
bakvormen die vooraf ingesmeerd zijn met
boter en bestoven met bloem. Borstel het deeg
in met water. Zet de bakvormen in een oven
voorverwarmd op 250 tot 300°C. Blijf in de
buurt van de oven en bak ze net zo lang tot de
koeken keihard zijn.
Laat afkoelen voor het ontvormen.
kaneelpoeder
zout
boter
De Dinantse koek dateert uit de 15e eeuw en
werd vroeger gebakken met speltbloem. De
koeken worden in houten bakvormen
gemaakt.