Dinantse flamiche
Voor het deeg :
250 gr bloem
4 eieren
1 snuifje zout
1 dl volle melk
50 gr boter
De taartbodem: zeef de bloem, maak een
kuiltje en giet daarin de losgeklopte eieren, de
zachte boter en een snuifje zout. Giet er
lepelsgewijs de melk bij en kneed tot een
soepel deeg. Laat de deegbal een half uurtje
afgedekt rusten onder een vochtige doek en
kneed opnieuw. Rol het deeg cirkelvormig uit.
De vulling: meng de kaas met de losgeklopte
eieren en zachte boter tot een homogene
massa. Vul er de taartbodem mee.
Bak af in 40 minuten in een oven
voorverwarmd op 200°C. Onmiddellijk
opdienen.
Voor de vulling :
150 gr
Romedennekaas uit
Dinant
(of een andere vette
witte kaas)
100 gr boter
4 eieren
Er bestaan vele soortgelijke kaastaarten,
maar de flamiche van Dinants behoort
ongetwijfeld tot de bekendste. Het is de
kaas, de boulette de Romedenne, die de
unieke smaak geeft aan dit streekgerechtje.