Dinantse flamiche
Voor het deeg :
250 gr bloem
4 eieren
1 snuifje zout
1 dl volle melk
50 gr boter
De taartbodem: zeef de bloem, maak een kuiltje en giet daarin
de losgeklopte eieren, de zachte boter en een snuifje zout. Giet
er lepelsgewijs de melk bij en kneed tot een soepel deeg. Laat
de deegbal een half uurtje afgedekt rusten onder een vochtige
doek en kneed opnieuw. Rol het deeg cirkelvormig uit.
De vulling: meng de kaas met de losgeklopte eieren en zachte
boter tot een homogene massa. Vul er de taartbodem mee.
Bak af in 40 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C.
Onmiddellijk opdienen.
Er bestaan vele soortgelijke kaastaarten, maar de flamiche
van Dinants behoort ongetwijfeld tot de bekendste. Het is
de kaas, de boulette de Romedenne, die de unieke smaak
geeft aan dit streekgerechtje.
Foto: Flickr
Voor de vulling :
150 gr Romedennekaas uit
Dinant
(of een andere vette witte
kaas)
100 gr boter
4 eieren
meer vegetarische gerechten: