gâteau chimacien
250 gr patisseriebloem
250 gr fijne suiker
125 gr boter
Zeef de bloem met het bakpoeder.
Klop de boter, kristalsuiker en vanillesuiker op tot een luchtig
mengsel. Doe er nu de eidooiers bij en mix tot een homogene
massa. Zet de mixer op lage snelheid en voeg met kleine
hoeveelheden tegelijk de bloem en de melk toe. Het resultaat moet
een goed gemengd deeg zijn.
Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het deeg.
Dit cakegebak is van oorsprong een streekgerechtje uit
Chimay. Het gelijkt op de ‘quatre quart’, maar blijkt lichter.
Foto: Chimaypromotion
3 eieren
1 dl melk
1 eetlepel bakpoeder
zakje vanillesuiker
Giet de bereiding in een ingeboterde bakvorm en zet die 35
minuten in een oven voorverwarmd op 185°C.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur voor het opdienen.