gâteau Chimacien

250 gr patisseriebloem 250 gr fijne suiker 125 gr boter
Zeef de bloem met het bakpoeder. Klop de boter, kristalsuiker en vanillesuiker op tot een luchtig mengsel. Doe er nu de eidooiers bij en mix tot een homogene massa. Zet de mixer op lage snelheid en voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de bloem en de melk toe. Het resultaat moet een goed gemengd deeg zijn. Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het deeg.
Dit cakegebak is van oorsprong een streekgerechtje uit Chimay. Het gelijkt op de ‘quatre quart’, maar blijkt lichter.
Foto: Chimaypromotion
de              passie Creatief Koken kookvurige
3 eieren 1 dl melk 1 eetlepel bakpoeder zakje vanillesuiker
Giet de bereiding in een ingeboterde bakvorm en zet die 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voor het opdienen.
Henegouwen

gâteau Chimacien

250 gr patisseriebloem 250 gr fijne suiker 125 gr boter
Zeef de bloem met het bakpoeder. Klop de boter, kristalsuiker en vanillesuiker op tot een luchtig mengsel. Doe er nu de eidooiers bij en mix tot een homogene massa. Zet de mixer op lage snelheid en voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de bloem en de melk toe. Het resultaat moet een goed gemengd deeg zijn. Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het deeg.
Foto: Chimaypromotion
3 eieren 1 dl melk 1 eetlepel bakpoeder zakje vanillesuiker
Giet de bereiding in een ingeboterde bakvorm en zet die 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voor het opdienen.
Bereiding Ingrediënten
Dit cakegebak is van oorsprong een streekgerechtje uit Chimay. Het gelijkt op de ‘quatre quart’, maar blijkt lichter.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige