gâteau Chimacien
250 gr
patisseriebloem
250 gr fijne suiker
125 gr boter
Zeef de bloem met het bakpoeder.
Klop de boter, kristalsuiker en vanillesuiker op
tot een luchtig mengsel. Doe er nu de eidooiers
bij en mix tot een homogene massa. Zet de
mixer op lage snelheid en voeg met kleine
hoeveelheden tegelijk de bloem en de melk
toe. Het resultaat moet een goed gemengd
deeg zijn.
Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig
door het deeg.
3 eieren
1 dl melk
1 eetlepel bakpoeder
zakje vanillesuiker
Giet de bereiding in een ingeboterde bakvorm
en zet die 35 minuten in een oven
voorverwarmd op 185°C.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur voor het
opdienen.
Dit cakegebak is van oorsprong een
streekgerechtje uit Chimay. Het gelijkt op de
‘quatre quart’, maar blijkt lichter.