gâteau chimacien

Zeef de bloem met het bakpoeder. Klop de boter, kristalsuiker en vanillesuiker op tot een luchtig mengsel. Doe er nu de eidooiers bij en mix tot een homogene massa. Zet de mixer op lage snelheid en voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de bloem en de melk toe. Het resultaat moet een goed gemengd deeg zijn. Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het deeg.
Dit cakegebak is van oorsprong een streekgerechtje uit Chimay. Het gelijkt op de ‘quatre quart’, maar blijkt lichter.
Foto: Chimaypromotion
de              passie Creatief Koken kookvurige
3 eieren 1 dl melk 1 eetlepel bakpoeder zakje vanillesuiker
Giet de bereiding in een ingeboterde bakvorm en zet die 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voor het opdienen.
Henegouwen
250 gr patisseriebloem 250 gr fijne suiker 125 gr boter
print

gâteau chimacien

Zeef de bloem met het bakpoeder. Klop de boter, kristalsuiker en vanillesuiker op tot een luchtig mengsel. Doe er nu de eidooiers bij en mix tot een homogene massa. Zet de mixer op lage snelheid en voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de bloem en de melk toe. Het resultaat moet een goed gemengd deeg zijn. Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het deeg.
Foto: Chimaypromotion
3 eieren 1 dl melk 1 eetlepel bakpoeder zakje vanillesuiker
Giet de bereiding in een ingeboterde bakvorm en zet die 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voor het opdienen.
Dit cakegebak is van oorsprong een streekgerechtje uit Chimay. Het gelijkt op de ‘quatre quart’, maar blijkt lichter.
250 gr patisseriebloem 250 gr fijne suiker 125 gr boter
INGREDIËNTEN INFO @ RECEPT BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige