pagnon Borain

Zeef de bloem. Klop de eieren los. Smelt de boter. Los de gist op in een beetje lauwe melk met een snuifje suiker. Maak een kuiltje in de gezeefde bloem, voeg de eieren toe en vervolgens de gesmolten boter, de gist, het zout en de fijne suiker. Meng alles met een vork, in kringen draaiend van het midden uit naar buiten toe. Kneed het deeg daarna tot een deegbal die niet meer kleeft. Leg de bal in een kom, dek af met een schone doek en laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur en tochtvrij.
Dit recept is een typisch streekgerecht uit de Borinage. Het is een spcialiteit die je vooral zal vinden bij de bakkers in Frameries, Wasmes en Wasmuël.
de              passie Creatief Koken kookvurige
2 eieren 1 mespuntje zout 2 theelepels kristalsuiker blonde cassonade
Foto: Wikimedia
Verdeel het deeg in het aantal gewenste porties. Kneed die nog even tot kleinere deegballen en leg ze in beboterde taartvormen. Laat weer 20 minuten rijzen. Maak met de vingertoppen kuiltjes in het deeg en vul die met cassonade. Zet de taartjes 20 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Laat afkoelen en dien lauw of op kamertemperatuur op.
Henegouwen
300 g bloem 100 g boter 30 g gist melk
print

pagnon Borain

Zeef de bloem. Klop de eieren los. Smelt de boter. Los de gist op in een beetje lauwe melk met een snuifje suiker. Maak een kuiltje in de gezeefde bloem, voeg de eieren toe en vervolgens de gesmolten boter, de gist, het zout en de fijne suiker. Meng alles met een vork, in kringen draaiend van het midden uit naar buiten toe. Kneed het deeg daarna tot een deegbal die niet meer kleeft. Leg de bal in een kom, dek af met een schone doek en laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur en tochtvrij.
Foto: Wikimedia
2 eieren 1 mespuntje zout 2 theelepels kristalsuiker blonde cassonade
Verdeel het deeg in het aantal gewenste porties. Kneed die nog even tot kleinere deegballen en leg ze in beboterde taartvormen. Laat weer 20 minuten rijzen. Maak met de vingertoppen kuiltjes in het deeg en vul die met cassonade. Zet de taartjes 20 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Laat afkoelen en dien lauw of op kamertemperatuur op.
Dit recept is een typisch streekgerecht uit de Borinage. Het is een spcialiteit die je vooral zal vinden bij de bakkers in Frameries, Wasmes en Wasmuël.
300 g bloem 100 g boter 30 g gist melk
INGREDIËNTEN INFO @ RECEPT BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
kruimelpad
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige